Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cea mai ghinionistă țară de la JO. A terminat de 12 ori pe locul 4 la Tokyo și a ieșit din top 15 la general

Razvan Circeag

Publicat 17/08/2021 la 14:06 GMT+3

Coreea de Sud este țara care a terminat de 12 ori pe locul 4 în probele din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo și s-a clasat pe locul 16 la general.

România - Coreea de Sud 0-4 la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Getty Images

Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat după mai bine de două săptămâni în care cei mai buni sportivi ai planetei au concurat pentru medalii în timp ce își reprezentau țările.
Dintre națiunile care au concurat, Coreea de Sud poate fi considerată una dintre cele care au avut cea mai puțină șansă în cadrul concursurilor. BBC a analizat podiumurile și a constatat că sportivii din Coreea de Sud au terminat pe locul 4 în 12 ocazii la Tokyo.
În total, coreenii au cucerit 20 de medalii olimpice: 6 de aur, 4 de argint și 10 de bronz.

SUA au pierdut cele mai multe medalii

Acest clasament este condus de SUA, care au cele mai multe clasări pe locul 4, 26 de medalii pierdute. Însă, în același timp ei sunt și națiunea cu cele mai multe medalii olimpice obținute. Topul celor care au ocupat locul 4 este completat de Comitetul Olimpic Rus și Marea Britanie.
Statele Unite ale Americii au obținut 113 medalii , dintre care 39 de medalii de aur, 41 de argint și 33 de bronz). Pe locul al doilea se clasează China, cea care a obținut 88 de medalii la Tokyo, câștigând doar cu o medalie de aur mai puțin decât Statele Unite, 38 la număr. De asemenea, delegația Chinei a mai obținut 32 de medalii de argint și 18 de bronz.
Podiumul este încheiat țara gazdă, Japonia, cea care a obținut în total 58 de medalii, dintre care 27 au fost de aur, 14 de argint și 17 de bronz.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo