Brazilia își dorește să se impună din nou la Jocurile Olimpice, după succesul de la ediția din 2016. Neymar era dorit în lotul naționalei olimpice, fiind considerat unul dintre jucătorii cheie ai echipei. Se pare, însă, că starul lui PSG nu va putea fi prezent la Tokyo.
Potrivit jurnaliștilor de la ESPN Brazil, confederația braziliană de fotbal a trimis un mesaj către șefii parizienilor, întrebându-i dacă îl vor lăsa pe Neymar să se alăture lotului olimpic în vederea competiției programate în Japonia, între 21 iulie și 7 august. Răspunsul lui PSG nu a fost, însă, cel dorit de brazilieni.
Francezii ar fi refuzat categoric să-l lase pe Neymar să meargă la Tokyo și și-ar fi motivat decizia spunând că aceasta "nu este o competiție oficială", ținând cont de faptul că Jocurile Olimpice nu sunt încadrate în programul FIFA pentru echipele naționale. Acest lucru le permite cluburilor să refuze cererile federațiilor de a-i lăsa pe fotbaliști să participe la Olimpiadă.
Tokyo 2020
Surpriză în lotul Braziliei pentru JO! Cine îl înlocuiește pe Neymar în echipa olimpică
17/06/2021 LA 16:49
La Tokyo, Brazilia va face parte din grupa D, alături de Germania, Coasta de Fildeș și Arabia Saudită, primele meciuri fiind programate pe 22, 25 și 28 iulie.

Neymar, favorit să câștige Copa America

În această perioadă, Neymar este angrenat, cu echipa națională a Braziliei, în Copa America, turneu pe care l-a început cu o victorie fără drept de apel în fața Venezuelei, scor 3-0. Neymar a reușit un gol și un assist și se luptă cu recordurile lui Pele. Starul lui PSG a ajuns la 47 de assist-uri în tricoul Braziliei și l-a egalat pe legendarul Pele în topul celor mai buni pasatori din istoria naționalei.
În plus, Neymar a reușit, până la vârsta de 29 de ani, 67 de goluri, fiind la doar 10 reușite distanță de recordul all-time al lui Pele, care a punctat de 77 de ori pentru cea mai titrată națională din istoria fotbalului.
În a doua etapă a grupelor de la Copa America, Brazilia va înfrunta reprezentativa statului Peru, joi noapte, de la ora 3:00.
Tokyo 2020
Impresionant! Cât a costat organizarea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo
03/12/2021 LA 10:04
Tokyo 2020
România, cele mai mari premii din Europa pentru medaliații de la JO! Ce sume oferă statul
19/08/2021 LA 16:12