În aceeași atmosferă de liniște, cu stadionul olimpic din Tokyo în care au fost prezenți doar oficiali și reprezentanți ai presei, cea de-a 16 ediție a Jocurilor Paralimpice a început oficial.
Împăratul Naruhito al Japoniei, președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons, și președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, au fost cele mai importante oficialități prezente la festivitatea de deschidere.
Jocurile Paralimpice
Încă o medalie românească la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa a luat bronzul la judo
27/08/2021 LA 11:28
Înainte de defialarea sportivilor a fost pus în scenă un spectacol grandios, asemănător unui circ, cu acrobați, clovni și muzică vibrantă, iar totul s-a încheiat cu un joc de artificii de proporții.
La fel cum s-a întâmplat și în cazul Jocurilor Olimpice. competiția supremă destinată persoanelor cu handicap se va desfășura sub pericolul pe care îl treprezintă pandemia de Covid-19. De la incheierea Jocurilor Olimpice, numărul de cazuri de infectare în Japonia a crescut de 4 ori, dar oficalitățile sunt încrezătoare că evenimentul va fi dus cu bine la sfârșit.

România are 7 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

Sportivi din 162 de țări au defilat pe stadion, dar steagul Afganistanului a fost și el fluturat de un voluntar, oferind un moment cu adevărat emoționant. Țara asiatică nu are vreun reprezentant la Tokyo, dar CIO a decis ca steagul să fie prezent în memoria sportivilor care ar fi putut participa la Jocurile Paralimpice, dar nu au putut-o face din cauza situației delicate pe care o traversează patria lor din punct de vedere politic.
Tabita Vulturar (atletism) si Alexandru Bologa (judo) au fost purtătorii de drapel pentru delegația României, care este compusă din 7 sportivi. Alături de cei doi, România va fi reprezentată la competiția din Japonia de Eduard Novak și Eduard Moescu (ciclism), Octavian Vasile Tucaliuc (atletism), Eugen Pătru (tir cu arcul) și Bobi Simion (tenis de masă).
Primele probe în care vor participa sportivii români vor avea loc pe 26 august, atunci când vor intra în competiție Eduard Novak, Eduard Moescu și Bobi Simion.
  • Eduard Novak - C4 -5 1000m contratimp - Pista
  • Eduard Moescu - C2 - urmărire 3km contratimp - Pista
  • Bobi Simion - Class 6 - Grupe
Jocurile Paralimpice
Eduard Novak, medalie de argint la Jocurile Paralimpice de la Tokyo
27/08/2021 LA 07:26
Paralympics
Un sportiv fără mâini face senzație la Jocurile Paralimpice la... tenis de masă
26/08/2021 LA 11:29