Înotătoare pentru Team USA la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, Haven Shepherd s-a trasformat într-un adevărat model de urmat: în ciuda destinului tragic, nu doar că nu a lăsat soarta să își pună amprenta asupra evoluției sale ulterioare, dar, la doar 18 ani, demonstrează o maturitate incredibilă. Shepherd are o mentalitate de câștigătoare și inspiră o mulțime de oameni prin optimismul său și modul pozitiv în care privește viața.
La doar 14 luni, Shepherd a fost condamnată de părinții săi la moarte. Cei doi trăiau în Vietnam și au crezut că nu mai pot fi împreună, după o aventură extraconjugală. În consecință, au luat o decizie teribilă, de neexplicat: au legat o bombă de picioarele micuței Haven într-o tentativă de sinucidere. Părinții și-au pierdut viața, dar fetița a scăpat ca prin minune, medicii spunând la vremea respectivă că a avut un noroc incredibil. Totuși, doctorii au fost nevoiți să îi amputeze ambele picioare, ca urmare a rănilor grave.
În ciuda tuturor celor întâmplate, Haven a rămas incredibil de optimistă și a încercat să ducă o viață normală, nelăsând acel incident să o influențeze. "Nu știu ce înseamnă să am picioare, așa că nu pot să spun că mă afectează atât de tare, e o viață pe care nu am trăit-o. E adevărat că mi-am pierdut picioarele, dar puteam să îmi pierd viața", s-a destăinuit Shepherd într-un material pentru revista People, înainte de a pleca la Tokyo.
Jocurile Paralimpice
Ucraina, ce luptă! E pe primul loc în clasamentul pe medalii la Jocurile Paralimpice de la Beijing
05/03/2022 LA 15:17

O nouă viață în Statele Unite

La șase luni după ce și-a pierdut părinții biologici, micuța asiatică a fost adoptată de Shelly și Rob Shepherd, din Missouri, care i-au oferit o nouă viață. Aceștia aveau deja 4 copii, dar, impresionați de drama micuței, i-au oferit un nou cămin și toată dragostea de care avea nevoie.
"Le sunt și le voi fi mereu recunoscătoare părinților mei adoptivi, ei mi-au oferit șansa la o viață normală. Pentru că eu așa mă consider. De fapt, nu, sunt specială, pentru că am scăpat din acel incident. Chiar glumesc deseori cu frații mei și le spun că eu sunt "fata minune". Întotdeauna încerc să mă uit la ce e pozitiv. Am avut parte de o experiență tragică, dar am avut și oportunitatea unei noi șanse. Am acceptat că sunt diferită, sunt lucruri pe care nu le pot schimba și pentru care nu sunt eu responsabilă", spune Shepherd, extrem de matură și cu foarte multă încredere în glas.
Shepherd (18 ani) va debuta la primele sale Jocuri Paralimpice și visează la o medalie în probele de 100 și 200 metri spate. Dar, mai presus de tot, vrea să aducă o nouă perspectivă asupra vieții celor care au suferit diferite accidente.
"Îmi doresc să mă simt bine, să mă bucur de aceste momente speciale, dar vreau să le arăt oamenilor că sportivii cu dizabilități sunt ca toți ceilalți. Paralimpicii sunt sportivi de nivel înalt care fac sacrificii pentru a-și atinge visul, exact ca orice sportiv. Vreau ca tot mai mulți oameni aflați în situații grele să înțeleagă că e important să fie ei înșiși și să prețuiască fiecare moment", a mai spus sportiva din Statele Unite.
Corpul perfect nu există, doar o mână de oameni în lume probabil că pot spune că sunt mulțumiți 100% de corpul lor. Dacă te uiți în jur, cu toții avem mici semne, vânătăi, cu toții suntem imperfecți | Haven Shepherd
Jocurile Paralimpice
România, reprezentată de doar 2 sportivi la Jocurile Paralimpice de iarnă! Pe cine vom susține
03/03/2022 LA 17:44
Jocurile Paralimpice
Încă o medalie românească la Jocurile Paralimpice! Alex Bologa a luat bronzul la judo
27/08/2021 LA 11:28