Gestul teribilist al adolescentului, care, după o cursă câștigată, a făcut salutul nazist, pe podiumul de premiere, pentru ca apoi să râdă în hohote, nu rămâne fără urmări.
Pilotul de 15 ani este anchetat în prezent de Federația Internațională de Automobilism, care a deschis o anchetă, catalogând incidentul drept unul "total inacceptabil". Rusul riscă o suspendare de durată, dar oricum cariera sa a luat o turnură nedorită.
Mai întâi, echipa sa, Ward Racing, l-a dat afară, precizând că "nu mai există nicio posibilitate de a continua colaborarea" după incident. Chiar dacă va scăpa de suspendare, Severyukhin nu va putea să piloteze pentru o formație din Italia, pentru că Automobil Club Italia i-a retras licența.
Karting
Visăm să fim cei mai tari din Est la karting!
ACUM 14 ORE
"Consiliul Automobil Club Italia s-a întrunit de urgență și a luat imediat măsuri ca urmare a gestului incalificabil și inacceptabil al pilotului rus Artem Severyukhin, pe podiumul cursei de karting din Portimao (Portugalia). Conducerea insituției a decis retragerea licenței pilotului, cu efect imediat. Severyukhin a arătat lipsă de respect nu doar pentru valorile universale care au insiprat sportul din lumea întreagă, ci și pentru umanitate, demnitate și drepturi civile", se arată în comunicat.
Artem Severyukhin alesese să reprezinte Italia, după ce piloții ruși nu aveau dreptul să participe la competiții din cauza războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Mesajul de Artem Severiukhin

Artem Severiukhin și-a explicat gestul. Rusul a transmis un mesaj prin care a vorbit despre reacția pe care a avut-o pe podium și a punctat că nu este un susținător al nazismului, ba dimpotrivă.
"În timp ce eram pe podium, am făcut un gest pe care mulți l-au considerat un salut nazist. Nu era vorba despre așa ceva. Niciodată nu am sprijinit nazismul, ba chiar îl consider una dintre cele mai mari crime la adresa umanității.
Am concurat sub steagul Italiei, iar băieții mi-au explicat că e frumos să-mi duc mână la piept, așa se procedează acolo pentru a-ți exprima recunoștința. Ceea ce a urmat nu-mi pot explica. Știu că sunt vinovat, știu că sunt un prost. Vreau să mă înțelegeți, eu nu sprijin nazismul. Vă rog să mă iertați", a declarat Artem Severiukhin.
Turneul ATP de la Monte Carlo e în direct, în fiecare zi, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Karting
Record la karting în start de campionat!
20/05/2022 LA 08:52
Karting
Un nou record la Cupa României de karting
04/05/2022 LA 08:13