Jocurile Olimpice de la Tokyo au reprezentat o experiență mai puțin plăcută pentru Alina Vuc. Sportiva din Reșița în vârstă de 27 de ani a plecat spre Japonia cu mare speranțe, dar visul ei de a urca pe podiumul olimpic nu s-a împlinit.
Ea fost învinsă chiar în primul tur de bulgăroaica Miglena Georgieva Selishka. Lupta din cadrul categoriei 50 de kilograme s-a încheiat cu scorul de 0-6. Practic, momentul Rio 2016 s-a repetat și cu această ocazie. În Brazilia, vicecampioana mondială a fost întrecută în primul tur de o sportivă din India.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2934930.png
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - ROC vs Uzbekistan - Wrestling Men's Freestyle 74kg - 1/4F – Rezumate de la Olimpiadă
05/08/2021 LA 06:21

Alina Vuc: "Puțină lume e lângă noi în momentele în care nu suntem pe podium!"

Rezultatul a afectat-o foarte mult pe Alina Vuc. Sportiva legitimată la Steaua și-a exprimat gândurile și pe pagina personală de Facebook după evoluția de la Tokyo.
"Nu vă grăbiți să ne judecați atât de aspru și să cereți demisii! Suntem aceiași care v-am bucurat de atâtea ori și cu care v-ați mândrit când am adus medalii României! Am muncit foarte mult pentru această competiție, dar din păcate nu am putut face mai mult!
Vă mulțumesc celor care mi-ați trimis atâtea mesaje frumoase de încurajare! Puțină lume e lângă noi în momentele în care nu suntem pe podium! Îmi pare rău că am dezamăgit atâtea persoane care aveau așteptări mari de la mine și care m-au susținut în toată această perioadă de pregătire!
Oricât de dezamăgiți ați fi de mine și oricât de supărați ați fi că am pierdut, vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine în urma acestei înfrângeri dureroase!", a fost mesajul Alinei Vuc.
Luptele din România a avut cinci reprezentanți la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar nici un reprezentant nu s-a apropiat de podium.
Președintele FR de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, anunțase bonusuri substanțiale pentru premianți, dar sportivii nu au reușit să le obțină.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 : Wrestling: Zhan Beleniuk wins Greco-Roman 87kg gold
04/08/2021 LA 12:31
Tokyo 2020
Luptătorii români vor avea parte de un bonus substanțial dacă vor lua medalii
20/07/2021 LA 12:33