România a calificat 5 sportivi la lupte pentru Jocurile Olimpice: Alin Alexuc Ciurariu, Albert Saritov, Alina Vuc, Andreea Beatrice Ana și Kriszta Incze. Toți olimpicii visează să urce pe podium, mai ales că o astfel de performanță va fi și răsplătită pe măsură.
  • Jocurile Olimpice încep de miercuri, 21 iulie, în direct pe Eurosport, cu partidele din competiţia de fotbal. Programul transmisiunilor este aici.
Pe lângă premiile pe care le pot obține conform Legii Sportului 1447 / 2007, cu modificările și completările ulterioare ale Normelor financiare, luptătorii vor avea un bonus substanțial din partea Federației Române de profil.
Tokyo 2020
Alina Vuc: "Vă asigur că nimeni nu suferă mai mult decât mine"
10/08/2021 LA 06:09
"Comunitatea luptătorilor din România s-a unit, și-a dat mâna, suntem un grup frumos, cu oameni care au reușit în viață pentru că luptele formează caractere și oameni puternici, businessmeni de succes. Și așa cum am promis în urmă cu puțin timp, fiecare medaliat de la lupte va primi un apartament în funcție de culoarea medaliei. Pentru aur, un apartament cu trei camere mobilat la cheie, pentru argint două camere, pentru bronz garsonieră. Îmi doresc din tot sufletul să oferim cât mai multe apartamente", a declarat Răzvan Pîrcălabu, într-un interviu pentru gsp.ro.

Răzvan Pîrcălabu: "Toți au șanse pentru podiumul olimpic"

Alina Vuc este sportiva cu cele mai mari șanse să urce pe podium, având în vedere că a câștigat două medalii de argint în ultimul ciclu olimpic. Albert Saritov, medaliat cu bronz la Rio de Janeiro 2016, și Alin Alexuc, campion european în 2020, sunt la rândul lor cotați cu șanse de a ajunge până pe podiumul olimpic la Tokyo.

#ROADTOTOYKO Campioana Alina Vuc, mesaj la un an distanță de Jocurile Olimpice de la Tokyo

"Am avut cinci sportivi calificați și la Rio, dar acolo doar Albert Saritov era cotat cu șanse reale la medalie și s-a și adeverit pronosticul meu. Acum toți au șanse pentru podiumul olimpic. Am crescut din punct de vedere valoric, avem sportivi deja consacrați, Saritov, medaliatul cu bronz la ultima ediție, a confirmat practic la toate turneele internaționale la care a fost prezent, este în top, Alina Vuc, dublă vicecampioană mondială în acest ciclu olimpic de după Rio, o sportivă de la care sperăm să intre în istorie cu prima medalie olimpică la lupte feminin pentru România, îl avem pe Alin Alexuc la greco-romane, e campion european, deja consacrat, nu mai este o speranță... ", a mai spus președintele Federației Române de Lupte.
Jocurile Olimpice încep pentru noi, românii, încă de pe 22 iulie. Naționala lui Rădoi își începe aventura la Tokyo joia viitoare. România - Honduras este pe 22 iulie, de la ora 14:00, pe Eurosport 2!
https://i.eurosport.com/2021/07/15/3173912.jpg
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - ROC vs Uzbekistan - Wrestling Men's Freestyle 74kg - 1/4F – Rezumate de la Olimpiadă
05/08/2021 LA 06:21
Tokyo 2020
Tokyo 2020 : Wrestling: Zhan Beleniuk wins Greco-Roman 87kg gold
04/08/2021 LA 12:31