Maraton

Tibi Uşeriu, după super-performanţa la ultramaratonul Yukon Arctic 2020: "Sunt praf şi pulbere!"

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Useriu

Credit imagine: Eurosport

DeCristian Mihala
07/02/2020 la 08:03

Tibi Uşeriu spune, după ce a terminat pe locul 2 ultramaratonul Yukon Arctic Ultra desfăşurat în Canada, în apropierea Cercului Polar, că are două degerături, o tuse pe care a ascuns-o celor care îl verificau, însă emoțional cursa l-a afectat profund: "Praf și pulbere m-a făcut".

Într-o intervenție telefonică, Ușeriu afirmă că ultima parte a cursei a fost cea mai grea, pentru că a fost zăpadă foarte multă.

Despre cursă, Ușeriu spune că nu se compară cu nimic: "Am crezut că le-am văzut pe toate, dar nu, aici a fost o experiență .... nu se compară cu nimica. Am două degerături, dar mici. Mi-au făcut check-ul, la inimă, la tot, sunt bine, pot să mă duc înapoi la Whitehourse".

Maraton

Un american a câștigat o rolă de hârtie igienică de aur după un ultramaraton virtual de 63 de ore

07/04/2020 LA 14:07

Tibi a povestit că a avut probleme la stomac din cauza unei proteine pe care nu a mai reușit să o consume și per total fizic s-a simțit rău, însă emoțional cursa l-a "făcut praf şi pulbere".

"Dragilor, Am ajuns la capăt, deși drumul ăsta părea la un moment dat fără capăt. Vă mulțumesc enorm pentru susținerea voastră. Fără gândurile voastre bune, jur că m-aș fi pierdut pe drum. Mulțumesc Tășuleasa și mulțumesc Via Transilvanica, drumul nostru, al tuturor, cel care m-a trimis aici în delegație, ca ambasador. La ora asta, gândurile mele sunt puține și simple. Zic asa: Uneori, pare greu să te întorci și doar pentru că ai uitat undeva becul aprins. Să te întorci acolo unde ai suferit o traumă, e un pic și mai greu. Pozele astea două puse în paralel, spun povestea acestei aventuri. Sunt fericit că am îndreptat lucrurile. Trag scurt o concluzie de încheiere, înainte de a mă prăbuși într-un somn adânc: Să nu uităm că visurile noastre, ale fiecăruia, fie ele mici sau mari, chiar contează. Fără idealuri, mă tem că am dispărea. Așadar, să nu renunțăm la ele orice ar fi. Vă mulțumesc, ne vedem acasă!", a scris Tibi pe Facebook.

Tibi Ușeriu a terminat, joi seara, Yukon Arctic Ultra, după 170 ore și aproape 500 kilometri parcurși. El a ajuns la linia de sosire al doilea, după elvețianul Fabian Imfeld.

De altfel, doar cei doi au reușit să termine ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020.

Anul trecut, tot din cauza unor probleme medicale, Tibi Ușeriu a fost nevoit să abandoneze cursa. El a mers aproximativ 100 de kilometri în 24 de ore la temperaturi de -38 de grade Celsius, iar, la a doua oprire, medicii care i-au făcut controlul de rutină l-au anunţat că trebuie să se retragă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Whitehorse, Canada, pentru îngrijiri de specialitate, pentru că avea degerături.

Tibi Ușeriu este singurul maratonist român care a participat la Yukon Arctic Ultra, unul dintre cele mai grele de pe planetă care se desfășoară în Canada, într-o zonă sălbatică, la temperaturi care pot ajunge până la – 50 de grade Celsius.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Maraton

Maratonistul Wilson Kipsang, arestat după ce s-a încuiat într-un bar pentru a fugi de izolare

04/04/2020 LA 18:50
Maraton

VIDEO: În plină pandemie de coronavirus, 6.200 de englezi au alergat la maratonul de la Bath

16/03/2020 LA 13:31
Subiecte asemănătoare
Maraton
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol