Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Francesco Bagnaia a câștigat Marele Premiu al Indoneziei și a revenit pe primul loc în clasament

Nicu Savin

Publicat 15/10/2023 la 13:22 GMT+3

Italianul Francesco Bagnaia (Ducati), deţinătorul titlului mondial, a câştigat Marele Premiu al Indonezei la MotoGP, clasa regină a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurat duminică pe circuitul de la Mandalika.

LOMBOK, INDONESIA - OCTOBER 15: Francesco Bagnaia of Italy and Ducati Lenovo Team at parc ferme after his race win during the Race of the MotoGP Pertamina Grand Prix on October 15, 2023 in Lombok, Indonesia. (Photo by Steve Wobser/Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Bagnaia a profitat de pasul greşit al spaniolului Jorge Martin (Pramac), care a căzut în timp ce se afla la conducerea cursei, pentru a reveni pe prima poziţie în clasamentul general la această categorie.
Italianul a fost cronometrat în 41 min 20 sec 293/1000 la capătul celor 27 de tururi de circuit (116,1 km), reuşind să-l devanseze cu 0,306 sec pe spaniolul Maverick Vinales (Yamaha) şi cu 0,433 secunde pe francezul Fabio Quartararo (Yamaha).

Francesco Bagnaia, tot mai aproape de al doilea titlu mondial consecutiv

În urma acestui succes, al şaselea de la debutul sezonului, Francesco Bagnaia a acumulat 346 puncte, depăşindu-l pe Jorge Martin (328 puncte) în ierarhia generală a Campionatului Mondial de MotoGP, cu 5 etape rămase de disputat din acest sezon.
Tot sâmbătă, brazilianul Diogo Moreira (KTM) a adus ţării sale prima victorie la categoria Moto3, la capătul unei curse în care spaniolul Jaume Masia (Honda), liderul clasamentului general, s-a clasat pe poziţia a şasea.
La clasa Moto2 s-a impus spaniolul Pedro Acosta (Kalex), care a obţinut al şaselea său succes de la debutul acestui sezon, consolidându-şi prima poziţie în ierarhia generală.
Următoarea etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză se va desfăşura în Australia, pe circuitul de la Philip Island (20-22 octombrie).
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo