Valentino Rossi se va afla astăzi pentru ultima oară pe grila de start în MotoGP. "Il Dottore" se va retrage astăzi, după 26 de ani de carieră, în care a câștigat 9 titluri mondiale, dintre care 7 titluri au fost câștigate la clasa regină.
Din 1996, Valentino Rossi a participat în 431 de curse, cea de la Valencia urmând să fie cursa cu numărul 432 din cariera sa, aceasta fiind cea cu numărul 372 la clasa regină, acolo unde a debutat în anul 2000. Acesta a câștigat 89 de curse, a urcat pe podium de 199 de ori și a plecat din pole-position de 55 de ori.
Motociclism
Prima companie românească, acționar majoritar în MotoGP! Anunțul oficial
04/11/2022 LA 20:11
Valentino Rossi este considerat cel mai mare pilot din istoria MotoGP. Acesta a revoluționat motociclismul, fiind un adevărat geniu pe două roți. Pe lângă rezultatele extraordinare pe care le-a obținut, Rossi este principalul "vinovat" pentru creșterea în popularitate a MotoGP la nivel mondial, datorită personalității sale, fiind și un pilot extrem de carismatic.

Valentino Rossi: "Probabil în zilele următoare mă voi simți altfel"

Înainte de ultima sa cursă din MotoGP, Valentino Rossi a vorbit la conferința de presă despre cursa de astăzi, dar și despre retragere:
"Valencia va fi mereu un weekend special și poate fi o cursă dificilă în diferite aspecte, în mod special că este mereu ultima cursă a anului, cu excepția anului trecut, când am terminat în Portugalia.
În orice caz, este un loc în care am multe amintiri plăcute, sper să avem parte de o vreme bună și să ne concentrăm pentru a încheia ultima cursă în top 15, să luăm și câteva puncte.
Cu toate că va fi ultima mea cursă în MotoGP, mă simt normal. Și cred că este ok, mai ales că a fost un sezon foarte lung. Probabil în zilele următoare mă voi simți altfel, vom vedea. Sper să am șansa să le spun 'ciao' fanilor mei într-un mod frumos și să le mulțumesc pentru toată susținerea", a declarat Valentino Rossi.
Chiar dacă nu va mai concura din sezonul viitor, Valentino Rossi va rămâne implicat în MotoGP, acolo unde va conduce noua sa echipă, Aramco Racing Team VR46, satelitul echipei Ducati.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Motociclism
Alex Rins a câștigat Marele Premiu al Australiei! Quartararo a pierdut locul 1 după ce a abandonat
16/10/2022 LA 09:05
Marele Premiu al Japoniei
Marc Marquez, primul pole position după 3 ani! Calificările din Japonia s-au ținut pe ploaie
24/09/2022 LA 10:27