O ceată serioasă de pasionați de motoare și-a luat echipamentele și pasiunea și s-a mutat în weekend la Campionatul Național de Motocross de la Zărnești. Vise multe, peste 100 de participanți, toate adunate pe vestitul circuit de la Zărnești. Marja de vârstă? Ți-e greu să o intuiești din prima. Însă, un puști plin de entuziasm apare iute în peisaj. E doar în clasa a 3-a la o școală din Râșnov, dar deja face motocross de 2 ani! Și-a lăsat acasă pasiunea pentru matematică și visele de a profesa în robotică. Acum e timp de curse! Tatăl copilului e foarte încântat.
L-am luat cu mine când avea 5 ani și l-am dus cu ATV-ul în pădurile de la Cristian. Așa a înmugurit în el pasiunea pentru motoare. Apoi, mi-a văzut motocicleta mea....și gata! Aia a fost, a trebuit să îl dau la clubul Jyutsu să facă motocros. Nu l-am forțat, el a vrut, dezvăluie Ciprian.

Campion Est-European din primul an!

Motocros
Povestea incredibilă a lui Alexandru Enceanu, care la 65 de ani încă e sportiv activ la motocross
05/06/2022 LA 08:14
În zona Brașovului, că spui Zărnești, că spui Râșnov, pasiunea pentru motoare, de la ATV la motocross e aproape religie. La o casă dacă nu dai de un motor, la următoarea sunt sigur două. “Dacă ar fi după mine eu aș merge cu motorul și la școală! Dar îți dai seama ce ar ieși?! Nici cu bicicleta nu îl las”, glumește tatăl puștiului, care după primul an de competiții devenea campion est-european la clasa 50, într-o competitțe cu 4 etape, 2 în România și 2 în Bulgaria. Și la nivel național, Vlad avea să înceapă în forță povestea lui în motocross. “Am ieșit vicecampion național la clasa 50 chiar la debutul în curse. Apoi, la clasa 65 am terminat în top 10 din 25 de participanți. Mă bucur. Îmi place deși am mai și căzut, nu am de ce să mă ascund. M-a durut puțin dar am mers mai departe. Oricum, echipamentele pe care le am sunt de ultimă generație și, deși pare periculos ce fac, în caz de o cazatură sunt foarte bine protejat”, explică Vlad, unul din copiii care preț de 2 zile au uitat de mașinuțe sau alte jucării și s-a mutat la Zărnești pentru a treia etapă de Campionat Național de Motocross, organizată de clubul Jitsu sub egida Federației Române de Motociclism.
https://i.eurosport.com/2022/06/06/3388714.png

Ryan Dungey, ca model

Youtube e o sursă de inspirație și cultivare a pasiunii pentru puștiul de 9 ani, pe lângă orele de antrenament de la clubul său, Jitsu. “Mă uit mult pe internet la cum merg și alți sportivi la motocross din lume. Ryan Dungey e un model pentru mine și îl studiez, când nu am ore la școală sau teme de făcut”, recunoaște puștiul care e sincer totodată și admite că s-a ales în trecut și cu o fractură la un deget de la o cursă. “A, dar nu a fost de la vreo căzătură …deloc! Mi-a venit un bolovan peste mână și atât”, povestește cu mult curaj Vlad.
Cifrele puștiului îndrăgostit de motoare și roboți
3 e clasa în care Vlad Stoichițu e la școală și 65 la motocros, în al treilea an de când puștiul brașovean participă în competiții
10 e nota lui Vlad la matematică, pasiunea lui școlară, și topul în care e inclus el din 25 de participanți de la clasa 65
  • 1 #21 DUMITRU Sami Alexandru ROU FRM Top Cross TCS Otopeni KTM M1-25 M2-25 TOTAL-50
  • 2 #138 STOICHITU Vlad Stefan ROU FRM Jitsu Zarnesti YAMAHA M1-20 M2-22 TOTAL-42
  • 3 #59 MARIAN Daniel ROU FRM CSA Steaua Bucuresti GAS GAS M1-22 M2-20 TOTAL-42
Motocros
Prințesa Moto are doar 9 ani
05/06/2022 LA 08:03
Motocros
Record național la Moto! Peste 170 de piloți, la a 3-a etapă de Campionat Național de Motocros
02/06/2022 LA 09:06