Pasiunea pentru moto a veteranului competițiilor de la motocross, Alexandru Enceanu, a început la vârstă fragedă. “Tata m-a dus pe mine și pe mama de câteva ori la mare, de la Brașov la Constanța, cu motocicleta cu ataș. A fost ceva unic. Consecința a fost simplă, mi-am luat motocicletă și am început să particip la curse. Era în 1973”, își începe povestea Schultz, cum e cunoscut Enceanu de prietenii de la curse. La un an distanță, Alex ia titlul de campion. De aici până la următoarele 8 nu a mai fost decât un ciclu istoric.
“Motocross-ul e un modus vivendi pentru mine și familia mea. Toți ne dăm, cu o excepție. Fata mea nu e pasionată de așa ceva, deși, glumind, înainte de a se naște am cumpărat o motocicletă pentru ea. Ne așteptam să fie băiat, dar a ieșit altceva”, rememorează Schultz cu zâmbetul pe buze. Are 65 de ani dar nici nu concepe să renunțe la curse, mai ales că e și antrenor de motocross. A lăsat-o puțin mai moale în ultima perioadă în a crește noi generații de sportivi dar la curse va fi mereu.
Sunt pensionar, clubul meu Smart Brașov e pe mâini bune
Motocros
Inginerul de la Moto este un puști de 9 ani care iubește roboții
06/06/2022 LA 13:31
Schultz e cel care a adus prima motocicletă competitivă în țară după Revoluție, o Honda. “De atunci tot cumpăr motociclete. Una am achiziționat-o recent, am dat 7.600 de Euro pe ea și încă nu m-am dat cu ea. Nu mă grăbesc, am timp. Oricum, eu din anii ’90 nu mai am competitori de curse cu vârstă ca și a mea. Deci, unde ar mai fi graba?”, continuă veteranul de la moto.
https://i.eurosport.com/2022/06/05/3387895.png
Alexandru Enceanu emană pasiune prin fiecare por însă are un mare of: campionatul mondial. “Ne e foarte greu, nouă românilor să ajunge acolo. Sunt multiple cauze, toate obiective. Eu, la cel mai bun rezultat, în 1992 în Franța, la Trophee d’as(Trofeul Așilor – competiție mondială), am luat locul 30. Poate sună banal, dar chiar a fost un rezultat foarte bun”, continuă Schultz care participă în Campionatul Național de Motocross la clasa Veteranilor peste 47 de ani.
Motocros
Prințesa Moto are doar 9 ani
05/06/2022 LA 08:03
Motocros
Record național la Moto! Peste 170 de piloți, la a 3-a etapă de Campionat Național de Motocros
02/06/2022 LA 09:06