Și-a uitat de mult păpușile într-un colt din camera proprie. E weekend și motorul e principala jucărie a unei fetițe de 9 ani din comuna Cristian, Brașov: Paula Elena Gavril. Blonduța puștoaică e unul din concurenții din Campionatul Național de Motocross de la a treia etapă desfășurată în weekendul trecut la Zărnești. Emană curaj în voce când își povestește începutul în motocross încât devii frapat de câtă ambiție poate avea un copil. “Pe mine m-a prins foarte repede dragostea pentru motocross. L-am văzut pe fratele meu mai mare la un antrenament, aici pe circuitul de la Zărnești, și apoi am cerut și eu să mă înscriu. Părinții au fost de acord”, explică Paula. La clubul ei, Jitsu Zărnești, e unul din copiii care au ambiția de a participa la curse. Când intri la ei în cort, îți lasă impresia că e grădinița de la motocross.

Trebuie doar să stai pe motor și să dai din mâini

Paula e înscrisă la clasa 50 moto alături de alți 15 copii ambițioși. “Mie nu mi-e frică să cad de pe motocicletă, am curaj. Adevărul e că nici nu am prea căzut. Se mai uită ciudat unii din colegii mei când mă văd ce fac dar pe mine mă interesează că ce fac e ceea ce îmi doresc”, continuă fetița, care la școală excelează la matematică. “E adevărat că îmi plac și pauzele sau orele de sport când trebuie să alerg. Fac asta pentru că e necesar pentru condiția mea fizică de la curse”, explică puștoaica. A ajuns celebră în școală și chiar încearcă să își convingă colegele să vină la motocross cu ea. “Eu le tot spun că e ușor pentru că trebuie doar să stai pe motocicletă și să dai din mâini. Am reușit să conving la un moment dat să vină la câteva curse dar apoi s-a lăsat”, povestește Paula.
Motocros
Inginerul de la Moto este un puști de 9 ani care iubește roboții
06/06/2022 LA 13:31
https://i.eurosport.com/2022/06/05/3387892.png

Lider la Clasa 50

Personalitatea fetiței e incredibilă. Vine însă atât din aprecierea colegilor cât și din rezultate. Dacă anul trecut, Paula termina Campionatul Național de Motocross pe locul 5, acum înainte de Zărnești fetița era deja pe locul 1 la general. E cotată cu șansa 1 la titlu, spun chiar și cei de la celelalte echipe. Nu e loc de rivalitate la copii, fiecare se ajută la curse. Pentru că pasiunea îi aduce în weekend la competiții și nu în parcurile de joacă.
Motocros
Povestea incredibilă a lui Alexandru Enceanu, care la 65 de ani încă e sportiv activ la motocross
05/06/2022 LA 08:14
Motocros
Record național la Moto! Peste 170 de piloți, la a 3-a etapă de Campionat Național de Motocros
02/06/2022 LA 09:06