Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Am simțit presiunea de a face ceva pentru țară!" Vlad Dascălu, fericit după clasarea pe locul 7 la Jocurile Olimpice

Bianca Dumitru

Publicat 26/07/2021 la 15:59 GMT+3

Vlad Dascălu a reușit o performanță importantă la Jocurile Olimpice. Ciclistul s-a clasat pe locul 7 în concursul de mountain bike care a avut loc astăzi, pe un traseu de 28,25 de km. După cursă, românul s-a declarat fericit.

Vlad Dascălu (România) la Jocurile Olimpice

Credit imagine: Getty Images

Românul Vlad Dascălu a terminat concursul de mountain bike de la Jocurile Olimpice pe locul 7. După cursă, sportivul s-a arătat mulțumit de rezultat, dezvăluind că a resimțit presiunea de a obține o clasare cât mai bună pentru România.
Ciclistul a vorbit și despre căldura care i-a pus probleme, dar și despre ceea ce a învățat la această ediție a Jocurilor Olimpice.
"A fost o cursă cum ne așteptam, adică a fost foarte cald și foarte multă umiditate, lucru care s-a simțit pe finalul cursei. A început destul de bine, am fost în primii 10-11 după primele ture, apoi am început să mă simt destul de bine, am început să recuperez câteva poziții, dar când mai erau două ture, grupul fruntaș era destul de aproape, dar am început să am niște crampe, a trebuit să cobor puțin ritmul și atunci am pierdut grupul cu locul 5 și locul 6. În ultima tură, i-am prins din urmă, dar când am ajuns la sprint, nu am mai avut forță să sprintez și am ajuns pe locul 7. Sunt destul de fericit cu rezultatul, chiar dacă voiam mai mult, dar pentru prima mea Olimpiadă trebuie să fiu fericit.
A fost un eveniment foarte mare și presiunea de a aduce un rezultat cât mai bun pentru țară a fost destul de ridicată. Cred că am învățat cum să controlez presiunea și să performez la maximul meu, ceea ce la un eveniment așa de mare a fost un lucru foarte bun pentru mine la nivel personal. A fost o experiență foarte bună pentru următoarele Jocuri Olimpice și sper ca viitorul să-mi aducă o performanță foarte bună. La prima mea Olimpiadă, nu prea știam la ce să mă aștept. E un eveniment așa de mare și are atâta importanță în media, toată lumea este cu ochii pe acest eveniment. Acum știu cum se trăiesc Jocurile dinăuntru și astea or să fie niște lecții foarte bune pentru viitor", a declarat Vlad Dascălu, potrivit Agerpres.

"Un rezultat fantastic!"

Performanța lui Vlad Dascălu este cu atât mai importantă cu cât românul a fost cronometrat cu timpul de o oră, 26 de minute și trei secunde, la diferență de doar 15 secunde de ocupantul locului 3, spaniolul David Valero Serrano, care a încheiat cursa într-o oră, 25 de minute și 48 de secunde. Medalia de aur a fost adjudecată de britanicul Thomas Pidock, care a parcurs cei 28,25 de km într-o oră, 25 de minute și 14 secunde, în timp ce pe locul 2 s-a clasat elvețianul Mathias Flueckiger, care a ajuns la finalul cursei după 20 de secunde.
Antrenorul Ovidiu Tudor Oprea a punctat faptul că rezultatul lui Vlad Dascălu este fantastică, românul fiind la o distanță foarte mică de o medalie.
"Nu numai că a fost pe locul șapte, dar a fost practic la numai 15 secunde de locul trei, de medalia de bronz. Ceea ce la oră și jumătate, mai exact la o oră și 25 minute cât a durat cursa, 15 secunde e foarte puțin. Ideea era să plece cât mai bine, pentru că la 38 de sportivi pe traseu, care avea multe zone înguste, trebuia să fie în față din start și a reușit. A găsit un ritm foarte bun și de obicei el are un final de cursă foarte bun, dar din păcate în ultimele două ture din cele șapte în total, a avut ceva crampe. S-a apropiat foarte mult de grupul acela cu medalia de bronz, dar din păcate nu a mai reușit să sprinteze la final și a rămas pe 7, ceea ce este un rezultat fantastic", a spus antrenorul, conform sursei citate.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo