Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici e deja cu gândul la alte competiții! De ce s-a retras din finala de 400 de metri liber

Bianca Dumitru

Actualizat 17/08/2022 la 13:06 GMT+3

David Popovici s-a calificat în această dimineață în finala probei de 400 de metri liber de la Campionatele Europene de la Roma. Românul s-a retras ulterior din competiție, iar oficialii Federației Române de Natație și Pentatlon Modern au anunțat motivele din spatele acestei decizii.

David Popovici

Credit imagine: Getty Images

David Popovici și-ar fi putut continua cursa pentru medalii la Campionatele Europene de la Roma. Sportivul în vârstă de 17 ani s-a calificat în această dimineață în finala probei de 400 de metri liber, cu al patrulea timp din serii, și s-a arătat încântat de performanța reușită, dar apoi a decis să se retragă din competiție.
Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a anunțat că această decizie a fost luată împreună cu antrenorul său, Adrian Rădulescu, pe fondul oboselii acumulate în ultimele zile.
Ulterior, oficialii forului național au publicat un mesaj amplu în care au explicat motivele care au stat la baza retragerii lui David Popovici din cea de-a treia sa finală de la Campionatele Europene de la Roma.
"David Popovici nu va înota în finala de la 400m liber! Antrenorul Adrian Rădulescu, împreună cu staff-ul tehnic, au decis să îl retragă pe David Popovici din finala de 400 m liber la Campionatul European de natație seniori de la Roma.
Programul încărcat din perioada următoare, consumul foarte mare pe care l-ar fi avut în finală și dorința de a pregăti cât mai bine participărea la Campionatul Mondial de juniori de la Lima (Peru) – o competiție foarte puternică – sunt motivele care stau la baza acestei decizii.
David Popovici vă mulțumește pentru sprijinul necondiționat de care a avut parte pe toată durata competiției de la Roma și vă așteaptă mesajele de încurajare și la următoarele întreceri", au notat oficialii FRNPM pe pagina de Facebook a forului.
Citește și:

DAVID POPOVICI A DEZVĂLUIT SECRETUL PERFORMANȚELOR SALE DE LA ROMA

În ultima săptămână, David Popovici a cucerit aurul în probele de 100 și 200 de metri liber de la Campionatele Europene de la Roma. Mai mult, în proba "regină" a natației a reușit să stabilească un nou record mondial, cu timpul de 46,86 de secunde, în timp ce la 200 de metri liber a oprit cronometrul la 1:42,97, devenind astfel al 3-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță, după Paul Biedermann și Michael Phelps.
David Popovici a declarat, după cea de-a doua finală câștigată în Italia, că a încercat să se detașeze de tot ce se întâmplă în jurul lui. Pentru a nu risca să fie distras înaintea probei de 200 de metri liber, sportivul nostru a evitat să folosească rețelele de socializare.
"Cred că ceea ce m-a ajutat să rămân concentrat a fost că am evitat să verific rețelele sociale. Oricât de pozitiv poate fi, rețelele sociale pot fi și toxice. Știam că mi-ar fi fost greu să adorm, deci cred că a fost o decizie bună.
Planul meu este să continui să muncesc din greu și să merg înainte, pas cu pas", a spus Popovici, care a recunoscut că traversează o perioadă excelentă.
Pentru performanțele din ultimele zile, românul a fost elogiat pe toate site-urile din străinătate și de multe voci importante ale natației mondial, iar la începutul acestei săptămâni a fost comparat cu Usain Bolt, ceea ce a fost complimentul suprem.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo