Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ce mesaj a postat David Popovici după calificarea în finala la 400 metri liber de la Roma

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 17/08/2022 la 12:45 GMT+3

David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 de metri liber la Campionatele Europene de la Roma. Sportivul de 17 ani, care a avut al patrulea cel mai bun timp din serii, s-a arătat mândru de reușită.

David Popovici.

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
UPDATE | David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber, unde se calificase în această dimineață cu al patrulea timp.
Potrivit TVR, după ce s-a consultat cu antrenorul său, Adrian Rădulescu, sportivul în vârstă de 17 ani a luat această decizie din cauza oboselii acumulate pe parcursul ultimelor zile.

Proaspătul campion european de la 100 și 200 de metri liber este față în față cu istoria. David Popovici va lupta în această seară pentru obținerea unui nou titlu european. Proba de 400 de metri liber, la care bucureșteanul s-a calificat în finală, nu este printre favoritele lui Popovici, dar o strategie și o cursă bună din partea campionului nostru poate aduce o nouă medalie de aur.
"400 metri liber – prima participare, prima finală", a fost mesajul postat de David pe rețelele de socializare imediat după cursa din serii. Finala va fi în această seară, de la ora 19:53, iar "racheta" este pregătită să dea un nou recital.
David Popovici a înotat cei 400 de metri din serii în 3:47,99, al patrulea cel mai bun timp pentru calificarea în finală. Doar Henning Muehlleitner (3:46,79), Lukas Maertens (3:47,38) și Antonio Djakovic (3:47,67) au avut timpi mai buni decât românul de 17 ani, care nu a mai concurat până acum în proba de 400 de metri liber.
David Popovici vine după succesele extraordinare din proba de 100 de metri liber, unde a reușit și un nou record mondial, și cel din proba de 200 de metri liber. Românul a fost elogiat pe toate site-urile din străinătate, iar comparația cu Usain Bolt a fost complimentul suprem. În cazul în care va câștiga și cursa de 400 de metri liber din această seară, românul va avea un procentaj de 100% victorii în probele la care a concurat la Campionatele Europene de la Roma.
Citește și:

Camelia Potec știe că pe David Popovici îl așteaptă cea mai grea cursă

Obișnuit cu distanțele mai mici, Popovici a preferat proba de 400 de metri liber în dauna celei de 50 de metri, tocmai pentru a-și diversifica programul și pentru a demonstra că este un adevărat campion al natației.
Camelia Potec a fost dată pe spate de valul mare de aprecieri la adresa campionului nostru și este încrezătoare că David poate câștiga o medalie și în finala de astăzi.
"El își dorește să înoate această cursă pentru a doua parte a probei de 200 metri liber și e la început de drum în ceea ce privește abordarea unei asemenea curse, care înseamnă cu totul și cu totul altceva decât cursele de 100 și 200 metri liber.
Toată lumea este impresionată, am văzut titlurile din presa internațională, au fost foarte mulți reporteri, foarte mulți oameni de specialitate din țări de pe alte continente. Asta pentru a vedea recordul mondial și pentru a-l vedea pe David cum înoată, după ce au văzut rezultatele de la Budapesta și de la Otopeni", a spus Camelia Potec.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo