La 48 de ore de la victoria din finala de 200 de metri liber, David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita niciodată, impunându-se și în proba "regină" din natația mondială.
Calificat în finala de 100 de metri liber cu primul timp, sportivul nostru și-a respectat statutul de mare favorit și a reușit să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale.
David Popovici a înotat în 47,58 de secunde, câștigând pe muchie de cuțit, în fața francezului Maxime Grousset, care a înregistrat timpul de 47,64 de secunde, în timp ce pe locul 3 s-a clasat canadianul Joshua Liendo Edwards, cu 47,71 de secunde.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09
În timp ce presa din toată lumea s-a arătat impresionată de David Popovici, jurnaliștii francezi nu și-au putut ascunde dezamăgirea față de modul în care reprezentantul lor a fost învins.
Cei de la L'Equipe au notat că francezul Maxime Grousset a câștigat medalia de argint în proba de 100 de metri liber, ratând aurul la o diferență de doar "o respirație", deși niciunul dintre cei 3 care l-au depășit în finala olimpică nu au fost acum în bazin.
"Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A condus aproape de la început până la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact șase sutimi, șansa de a termina primul.
Iată-l al doilea, așadar. Această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la Jocurile Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin", au scris jurnaliștii francezi.
Citește și:

REACȚIA PRESEI INTERNAȚIONALE DUPĂ PERFORMANȚA LUI DAVID POPOVICI

Performanța lui David Popovici a făcut înconjurul lumii. Jurnaliștii de la Marca au punctat că tânărul român a reușit o dublă istorică la Budapesta, egalând o performanță veche de 49 de ani, pe care nu a mai realizat-o decât Jim Montgomery, care a câștigat aur atât la 100, cât și la 200 de metri la Mondialele din 1973.
Cei de la ESPN au notat că, la Budapesta, "copiii sunt bine", amintind de victoriile din finalele de 200 de metri fluture feminin și 100 de metri liber masculin, unde s-au impus adolescenții Summer McIntosh și David Popovici.
La rândul lor, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris că "Popovici a dominat și proba de 100 de metri liber", precizând că reprezentantul Italiei din finală, Alessandro Miressi, a fost doar pe locul 8.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09