Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici a năruit visul unei țări întregi! Reacția L'Equipe după aurul românului la 100 de metri liber

Bianca Dumitru

Publicat 22/06/2022 la 22:10 GMT+3

David Popovici a devenit campion mondial și în proba de 100 metri liber. Românul a reușit un timp excelent în finală, impresionând încă o dată prin evoluția sa. Jurnaliștii L'Equipe și-au exprimat dezamăgirea pentru modul în care sportivul lor, Maxime Grousset, a pierdut în fața românului.

David Popovici și Maxime Grousset

Credit imagine: Getty Images

La 48 de ore de la victoria din finala de 200 de metri liber, David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita niciodată, impunându-se și în proba "regină" din natația mondială.
Calificat în finala de 100 de metri liber cu primul timp, sportivul nostru și-a respectat statutul de mare favorit și a reușit să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale.
David Popovici a înotat în 47,58 de secunde, câștigând pe muchie de cuțit, în fața francezului Maxime Grousset, care a înregistrat timpul de 47,64 de secunde, în timp ce pe locul 3 s-a clasat canadianul Joshua Liendo Edwards, cu 47,71 de secunde.
În timp ce presa din toată lumea s-a arătat impresionată de David Popovici, jurnaliștii francezi nu și-au putut ascunde dezamăgirea față de modul în care reprezentantul lor a fost învins.
Cei de la L'Equipe au notat că francezul Maxime Grousset a câștigat medalia de argint în proba de 100 de metri liber, ratând aurul la o diferență de doar "o respirație", deși niciunul dintre cei 3 care l-au depășit în finala olimpică nu au fost acum în bazin.
"Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A condus aproape de la început până la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact șase sutimi, șansa de a termina primul.
Iată-l al doilea, așadar. Această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la Jocurile Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin", au scris jurnaliștii francezi.
Citește și:

REACȚIA PRESEI INTERNAȚIONALE DUPĂ PERFORMANȚA LUI DAVID POPOVICI

Performanța lui David Popovici a făcut înconjurul lumii. Jurnaliștii de la Marca au punctat că tânărul român a reușit o dublă istorică la Budapesta, egalând o performanță veche de 49 de ani, pe care nu a mai realizat-o decât Jim Montgomery, care a câștigat aur atât la 100, cât și la 200 de metri la Mondialele din 1973.
Cei de la ESPN au notat că, la Budapesta, "copiii sunt bine", amintind de victoriile din finalele de 200 de metri fluture feminin și 100 de metri liber masculin, unde s-au impus adolescenții Summer McIntosh și David Popovici.
La rândul lor, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris că "Popovici a dominat și proba de 100 de metri liber", precizând că reprezentantul Italiei din finală, Alessandro Miressi, a fost doar pe locul 8.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo