David Popovici s-a întors în România după un Campionat Mondial de vis, la care a scris o pagină de istorie pentru natația mondială. Românul care a cucerit aurul la 100 și 200 metri liber a fost primit ca un erou pe Aeroportul "Henri Coandă" din București.
După ce a fost premiat de Eduard Novak pentru cele două medalii cucerite, sportivul a susținut o conferință de presă în care a vorbit atât despre planurile de viitor, cât și despre cele mai importante visuri ale sale.
În plus, David Popovici s-a arătat onorat că este considerat un idol de unii copii, amintindu-și de o întâlnire pe care a avut-o cu Robert Glință, în 2016, când i-a cerut acestuia un autograf.
Natație
David Popovici şi Adrian Rădulescu, decoraţi de Iohannis! Mesajul președintelui pentru autorități
20/07/2022 LA 16:20
"Sunt onorat să pot să fiu numit idolul anumitor copii, și eu am avut idolii mei. Când l-am văzut pe Robert, în 2016, la Internaționalele României, ținute la bazinul de la Dinamo, îmi era tare rușine să cer o poză cu el, să cer un autograf.
Ai mei m-au împins de la spate, a fost foarte ok, pentru că Robert este un băiat foarte ok și deschis, este și el idolul multor copii și sper ca împreună să fim cei mai mari idoli, poate, din sport. Robert, atunci, mi-a spus că a fost primul autograf pe care l-a dat vreodată, încă îl am, undeva, la mine, prin sertare", a declarat David Popovici.
La rândul său, în ceremonia organizată la revenirea în țară a celor doi sportivi, Robert Glință a ținut să le mulțumească tuturor românilor pentru susținere, felicitându-l pe David Popovici pentru ceea ce a reușit la Budapesta și mulțumindu-i că îi este contemporan. Declarația poate fi citită aici.
Citește și:

DAVID POPOVICI, DESPRE CEL MAI MARE VIS AL SĂU

David Popovici a dezvăluit, la cnferința de presă organizată la sosirea în România, și care este cel mai mare vis al său.
"Ăsta e cel mai mare vis profesional al meu, cumva acum la Budapesta am reușit să bifez ceva de pe lista mea de visuri, am vrut să devin cel mai bun din lume, un titlu irefutabil, dar cred că cel mai mare vis al meu, din punct de vedere profesional, este să devin cel mai rapid din istorie. Dacă se poate într-o probă, ar fi super, dacă s-ar putea în mai multe probe, ar fi... și mai super, ca să spun așa.
Lucrăm la asta în fiecare zi, încercăm să ne perfecționăm. Un alt vis de-al meu este să inspir cât mai multă lume și să fac lumea să simtă aceleași emoții, să trăiască deodată cu mine ceea ce fac, lucrul la care sunt bun, și anume înotul.
Cât de mult ar dura să ajung să fiu cel mai rapid din istorie n-aș putea să spun pentru că e un sport atât de imprevizibil. Tocmai pentru că e imprevizibil, m-am înconjurat cu oameni superbi și extrem de profesioniști pentru a mă ajuta să ajung acolo cât mai repede și să ne și bucurăm de proces în timpul ăsta", a declarat David Popovici.
Tânărul sportiv a menționat și faptul că unul dintre scopurile sale este legat de "construirea unor noi bazine și punerea în folosință a celor deja construite și părăsite sau în paragină".
Natație
Povestea lui Vlad Stancu, surpriza Europenelor de înot pentru juniori! Ce relație are cu Popovici
14/07/2022 LA 06:59
Natație
David Popovici, "curtat" și în afara bazinului! Ce invitație a primit dublul campion mondial
13/07/2022 LA 20:33