Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVETEXT | David Popovici a revenit în România după dubla istorică de la Mondiale! Primele reacții

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 26/06/2022 la 22:29 GMT+3

David Popovici, sportivul care a cucerit în această săptămână două medalii de aur la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, a revenit astăzi în România, la 21:00.

David Popovici, primire grandioasă la revenirea în țară, după Campionatul Mondial (sursa foto: captură Pro Arena)

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | În conferința de presă, David Popovici a vorbit, printre altele, despre cel mai mare vis profesional pe care îl are și despre planurile de viitor, exprimându-și speranța că performanțele sale vor revitaliza sportul românesc.
David Popovici. Sursa: Captură Pro Arena
UPDATE | Antrenorul lui David Popovici i-a invitat pe români la competiția de la începutul lunii iulie, la care va participa tânărul sportiv și care va avea loc la Otopeni.
"Poate emoțiile vin mereu către sportivi, dar să știți că și noi, și aici mă refer la întregul staff tehnic, întregul grup de oameni mai puțin vizibil, vă mulțumim pentru susținere și vă așteptăm peste două săptămâni la Otopeni, unde se va desfășura Campionatul European de juniori și unde sperăm să vă facem din nou mândri", a spus Adrian Rădulescu.
Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici. Sursa: Captură Pro Arena
UPDATE | Robert Glință, premiat la rândul său pentru cele două finale în care a evoluat, la 100 și 50 de metri spate, a ținut să le mulțumească tuturor românilor pentru susținere, felicitându-l pe David Popovici pentru ceea ce a reușit la Budapesta.
"Sunteți foarte mulți aici, motiv pentru care sunt extrem de recunoscător și eu, vă mulțumesc pentru toată susținerea! Eu am o oarecare istorie de participări la Campionatele Mondiale și cu siguranță nu ne-am mai confruntat cu o masă de oameni atât de mare care ne susțin.
Acest campionat s-a simțit cu totul și cu totul altfel, niciodată nu m-am simțit și eu atât de special și nu am avut această împingere de la spate de la voi, toți cei care ne-ați susținut și care mi-ați dat putere să fac tot ce îmi stă în putință să obțin cel mai bun rezultat de care sunt capabil.
Asta este, în mare măsură, și datorită lui David și întregii sale echipe pentru că, fără aceste rezultate colosale ale lui, nici eu nu m-aș fi bucurat de această susținere, așa că îți mulțumesc ție, David, că sunt contemporan cu tine și vă mulțumesc tuturor", a spus Robert Glință.
Robert Glință. Sursa: Captură Pro Arena
UPDATE | Primele declarații ale lui David Popovici la întoarcerea de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta sunt, pe larg, aici.
UPDATE | Eduard Novak a vorbit, imediat după revenirea în România a lui David Popovici, despre ce au însemnat performanțele sale pentru sportul din țara noastră.
"Am așteptat astăzi un campion care ne-a făcut mândri și am simțit într-adevăr că suntem uniți, că suntem puternici. David a demonstrat că sportul ne unește, că este cel mai bun ambasador, că sportul poate să ne facă mândri că suntem români.
De foarte mulți ani nu am mai trăit astfel de clipe, de când eram copil. Și vreau să-i mulțumesc lui David că a reușit să ne motiveze, să ne deschidă inimile tuturor. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim, a arătat ceea ce au arătat și Nadia Comăneci, și Ivan Patzaichin, și fotbalul, cândva.
Astăzi suntem aici într-un moment istoric în care putem să sperăm că România poate să aibă sportul pe care ni-l dorim. Guventul a înțeles că sportul e important pentru România", a declarat ministrul Tineretului și Sportului, care l-a premiat ulterior pe David Popovici pentru cele două medalii de aur.
David Popovici, premiat de Eduard Novak. Sursa: captura Pro Arena
UPDATE | Avionul cu care s-a întors David Popovici în România a aterizat. Sportivul a fost așteptat la coborârea din aeronavă de mai mulți oficiali ai sportului românesc.
picture

David Popovici, primire grandioasă la revenirea în țară, după Campionatul Mondial (sursa foto: captură Pro Arena)

Credit imagine: Eurosport

UPDATE | Mihai Covaliu, prezent la aeroport, a comentat performanțele lui David Popovici. Președintele COSR a punctat importanța celor două medalii pentru sportul românesc și a evidențiat faptul că tânărul sportiv este abia la început.
"Mă încearcă sentimente de bucurie și faptul că David a reușit să producă un val atât pentru cei care fac performanță, cât și pentru cei care fac sport, mai ales înot, de plăcere sau pentru sănătate. Acest val va produce, cu siguranță, foarte multe beneficii, iar David este cel care a reușit să facă acest lucru, pe lângă faptul că cele două medalii vin și 3 recorduri la juniori pe care a reușit să le îmbunătățească.
Toată lumea îl vede ca pe un potențial sportiv care poate corecta recordul la 100 de metri liber, pentru el urmează și alte competiții importante, printre care Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.
El s-a autocaracterizat cel mai bine, este un copil normal care înoată repede, care face lucruri extraordinare și, mai ales, care îi inspiră pe ceilalți. E un copil care a crescut foarte bine, sănătos, care a avut familia lângă el, un lucru absolut necesar, are un antrenor foarte bun...
Aș spune că David este un produs 100% românesc pentru că a început natația aici, are un antrenor român și a ajuns la aceste performanțe la noi în țară", a declarat Covaliu la Pro Arena.
UPDATE | Camelia Potec a ajuns deja la aeroport pentru a-l întâmpina pe David Popovici. Președintele Federației Române de Natație a oferit câteva declarații, vorbind, printre altele, despre ceea ce pregătește înotătorul de 17 ani pentru perioada următoare:
"David a încercat deja să înoate și 400 de metri. Performanțele lui sunt foarte bune deja. Cu siguranță, el ne va mai surprinde și cu alte lucruri. Noi trebuie să fim alături de el și să îi respectăm programul de pregătire. Nu are vacanță. A avut o zi liberă, petrecută tot la bazin, la Budapesta", a spus fosta sportivă.

David Popovici a atras toate privirile în această săptămână la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, acolo unde a câștigat medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri liber.
Sportivul de 17 ani se va întoarce în România în această seară, la ora 21:00, alături de staff-ul său și de Robert Glință. Popovici a ales să mai rămână în Ungaria câteva zile după ce și-a încheiat evoluția la Mondiale, pentru a-l susține pe conaționalul său, care a concurat sâmbătă în finala probei de 50 de metri spate, unde a ocupat locul 5.
Campionul mondial va fi așteptat, în Salonul Oficial al Aeroportului "Henri Coandă", de ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.
La sosirea lui David Popovici s-ar putea prezenta și suporterii români care vor să îi ofere o primire de mare campion după performanța fără echivalent în istoria sportului din țara noastră.

DAVID POPOVICI, PRIMUL AUR MASCULIN ROMÂNESC LA CAMPIONATELE MONDIALE

David Popovici a devenit la începutul acestei săptămâni primul campion mondial din istoria României, la masculin. Adolescentul de 17 ani și-a trecut în palmares o dublă care va rămâne cu siguranță inaccesibilă viitoarelor generații din țara noastră.
La 200 de metri, sportivul de la CS Dinamo a câștigat titlul cu un nou record mondial de juniori, 1:43.21. Practic, el și-a doborât propriul record, stabilit cu o zi mai devreme în semifinale, în 1:44.40.
Popovici este acum al patrulea cel mai rapid om din istorie în această probă, în spatele lui Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel.
La nici 48 de ore după finala la 200 de metri, David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita niciodată. Românul de 17 ani a recidivat și la 100 metri liber, proba "regină" din natația mondială.
Sportivul nostru a înotat în 47,58 secunde, câștigând o cursă pe muchie de cuțit. Calificat în finală cu primul timp, cu care a stabilit un nou record mondial de juniori, sportivul nostru a plecat de pe culoarul 4 și și-a respectat statutul de mare favorit.
David Popovici a reușit, astfel, să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale, devenind abia al doilea om din istorie care izbutește această dublă la o singură ediție (după Jim Montgomery, în 1973, la Belgrad).
România are acum un bilanț de patru medalii de aur, una de argint și șase de bronz. Anterior lui David Popovici, titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 de metri liber, 1986) și Diana Mocanu (200 de metri spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 de metri liber.
Revenirea în țară a lui David Popovici va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro, de la ora 21:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo