David Popovici a revenit în această seară în țară, după ce a făcut spectacol la Campionatele Mondiale de Natație, unde a cucerit două medalii de aur, la 100 și 200 metri liber. Sportivul de numai 17 ani a fost primit ca un erou pe aeroport, dar nu a părut deloc copleșit de situație și a arătat o mare dezinvoltură.
După ce le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut, dublul campion mondial a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști. Deși nu are încă 18 ani, Popovici a dat dovadă de o maturitate ieșită din comun și și-a manifestat speranța că performanțele sale vor revitaliza sportul românesc, iar autoritățile statale se vor implica în dezvoltarea sportului.
"Nu știu dacă sportul va avea o imagine mai bună la noi în țară, însă pot să sper că valul pe care l-am creat acum și pe care îl creez va aduce reacții pozitive și va ajuta sportul să progreseze în țara asta, pentru că are clar nevoie de o mică resuscitare. Sper că am fost unul dintre cei care ajută la treaba asta.
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
ACUM 8 ORE
De abia aștept să văd cum am reușit să schimb sportul din România și sper să fi inspirat cât mai mulți oameni nu doar să se apuce de vreun sport, ci și să aibă o viață mai sănătoasă, pentru că ăsta e unul din obiectivele mele personale", a spus David Popovici.

David Popovici abia așteaptă să revină în bazin

Popovici nu are prea mult timp de sărbătorit. Acesta va participa în următoarea perioadă la mai multe competiíi, printre care și Campionatele Europene de Juniori de la Otopeni, unde așteaptă cât mai mulți fani care să-i susțină pe toți românii. Tânărul sportiv a spus de asemenea că arde de nerăbdare să înoate din nou la Roma, unde este cel mai rapid bazin din lume.
"De abia aștept să concurez la Europenele de Juniori, vă aștept în număr cât mai mare și de abia aștept să mă simt cum s-au simțit sportivii maghiari la aceste Campionate Mondiale. Vreau ca tribuna să fie cât mai gălăgioasă, să ne ajute să intrăm cât mai bine în starea de concurs și sincer de abia aștept ca fanii să ne strige numele, nu numai mie, ci și celorlalți români, pentru că acela e cu adevărat un moment special.
Mai urmează Europenele de seniori, Mondialele de juniori, Mondiale în bazin scurt. Avem un program plin, dar cred că Europenele de la noi o să fie memorabile, cu siguranță. De abia aștept să mă întorc și la Roma (n.r. la Europenele de seniori), în cel mai rapid bazin din istorie, statistic vorbind, un bazin foarte frumos, descoperit și de abia aștept să concurez acolo și să-mi reprezint în continuare cu mândrie țara", a adăugat Popovici.
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
ACUM 17 ORE
Natație
Programul lui David Popovici la Europenele de înot, care încep în această săptămână
ACUM 19 ORE