Astăzi a avut loc finala probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, cursă câștigată de Justin Ress, care a înotat în 24,12 secunde.
Americanul a fost descalificat, imediat după încheierea probei, în urma unei analize video a cursei, iar medalia de aur a ajuns la compatriotul său, Hunter Armstrong.
Arbitrii au decis să-l descalifice pe Ress pentru că americanul ar fi încheiat cursa în totalitate sub apă, fără ca vreo parte a corpului său să fie deasupra apei în momentul în care a atins peretele, așa cum a notat fostul înotător Kyle Sockwell pe rețelele de socializare.
Natație
Robert Glință, mărturisiri dureroase despre drumul spre succes: "A trebuit să mă târăsc pe coate!"
04/07/2022 LA 13:34
În cele din urmă, însă, oficialii Federației Internaționale de Natație au hotărât să îi dea medalia de aur lui Justin Ress, care a făcut un apel după finală.
Hunter Armstrong, care a ajuns astfel pe locul 2, s-a arătat bucuros să îi returneze medalia colegului său, declarând că aceasta este decizia corectă.
"Sunt foarte mândru de Justin. A fost o cursă extraordinară, au fost doar două sutimi de secundă între noi. Cred că merită această medalie de aur. Nu aș fi vrut să câștig după o descalificare.
Justin este un sportiv extraordinar, un talent veritabil. Este capabil de multe lucruri", a declarat Hunter Armstrong, citat de swimswam.com.
Citește și:

Robert Glință a coborât pe locul 5

În urma acestei modificări a clasamentului final, Robert Glință, care a înotat în 24,57 de secunde, la fel ca grecul Apostolos Christou, a coborât pe locul 5.
Podiumul a fost completat de polonezul Ksawery Masiuk (24,49 de secunde), care i-a dat medalia de argint lui Armstrong, primind medalia de bronz, iar italianul Thomas Ceccon (24,51 de secunde), care urcase pe a treia poziție, a ajuns pe locul 4.
Iată cum arată clasamentul final al probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta:
https://i.eurosport.com/2022/06/25/3398841.jpg
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
LIVETEXT | David Popovici a revenit în România după dubla istorică de la Mondiale! Primele reacții
26/06/2022 LA 14:52