Robert Glință a participat luna trecută la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, unde s-a calificat în finalele probelor de 50 și 100 de metri spate.
Sportivul a oferit acum, după întoarcerea în țară, un interviu în care a vorbit despre problemele pe care le-a avut de înfruntat de-a lungul carierei, pe drumul spre performanță.
Robert Glință a spus că a trebuit să se descurce pe cont propriu pentru că nu a primit sprijinul de care au parte sportivii din alte țări, cum ar fi Statele Unite, Australia, Anglia sau Franța.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
"Este foarte greu. La noi în țară este foarte dificil să faci sport de performanță. În ceea ce privește înotul, a trebuit să mă târăsc pe coate pentru performanță. Când am ajuns în noroi împotmolit până la gât, în ciuda obstacolelor și așteptărilor de a mă opri acolo, am ales să nu renunț și să găsesc în continuare o soluție pentru mine.
Am ajuns să colaborez cu al șaptelea antrenor din cariera mea, mai mult de nevoie. Este foarte greu. În țară nu există un sistem care să fie gata, să avem toate resursele pentru performanță.
Cine reușește, o face pe cont propriu. Cred că performanțele la care am ajuns eu sunt pur și simplu o consecință a ambiției și sprijinului pe care l-am avut din partea părinților și a celor care au ținut la mine cu adevărat.
Tot pe cont propriu am ajuns să caut resursele necesare să ajung la cea mai bună performanță. Dacă ar fi să ne comparăm cu alte sisteme, SUA, Australia, Marea Britanie sau Franța, ei tratează sportul ca pe o știință pură.
Au foarte mulți oameni în spate care știu foarte bine ce au de făcut, astfel că performanța la ei este la ordinea zilei, pe bandă rulantă. La noi în țară nu există deloc acest lucru și cine reușește să scoată capul și să se bată cu acești giganți ai sportului, o face în mare măsură pe cont propriu", a declarat Robert Glință pentru fanatik.ro.
Citește și:

PALMARESUL LUI ROBERT GLINȚĂ

Campionatele Mondiale:
  • Bronz la Abu Dhabi 2021 - 100 metri spate (bazin scurt)
Campionatele Europene:
  • Aur la Budapesta 2020 - 100 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Budapesta 2020 - 50 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Glasgow 2018 - 50 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Kazan 2021 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Copenhaga 2017 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Glasgow 2019 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Kazan 2021 - 50 metri spate (bazin scurt)
Campionate Mondiale
LIVETEXT | David Popovici a revenit în România după dubla istorică de la Mondiale! Primele reacții
26/06/2022 LA 14:52
Campionate Mondiale
Glință, prima reacție după Mondialele de la Budapesta: "Regele David aproape și-a înecat concurența"
25/06/2022 LA 20:43