David Popovici a făcut o nouă cursă pe care nu o vom uita vreodată. După succesul de la 200 de metri liber, românul de 17 ani a recidivat și la 100 metri liber, proba "regină" din natația mondială.
Sportivul nostru a înotat în 47,58 secunde, câștigând o cursă pe muchie de cuțit. Calificat în finală cu primul timp, cu care a stabilit un nou record mondial de juniori, sportivul nostru a plecat de pe culoarul 4 și și-a respectat statutul de mare favorit. David Popovici a reușit, astfel, să câștige a doua medalie de aur de la Campionatele Mondiale, în doar câteva zile.
Imediat după cursă, românul a oferit o primă reacție în apropierea bazinului. Sportivul de doar 17 ani a dezvăluit că nu se aștepta la un astfel de rezultat și a spus că acesta este doar începutul.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
IERI LA 14:09
"Nu mă așteptam, dar am fost pozitiv pe parcurs. Cred că sunt mai mândru de medalia de 200 de metri, nu știam ce va fi, am vrut să văd cum merge, ce pot să fac mai bine.
Acesta e doar începutul. Avem un drum lung, lung în fața noastră", a declarat David Popovici, care și-a încheiat discursul cu câteva cuvinte în limba română: "Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat."
Citește și:

DAVID POPOVICI, PRIMUL AUR MASCULIN ROMÂNESC LA CAMPIONATELE MONDIALE

David Popovici a devenit la începutul săptămânii primul campion mondial din istoria României, la masculin. Acum, adolescentul de 17 ani și-a trecut în palmares o dublă care va rămâne cu siguranță inaccesibilă viitoarelor generații din țara noastră.
La 200 de metri, sportivul de la CS Dinamo a câștigat titlul cu un nou record mondial de juniori, 1:43.21. Practic, el și-a doborât propriul record, stabilit cu o zi mai devreme în semifinale, în 1:44.40.
Popovici este acum al patrulea cel mai rapid om din istorie în această probă, în spatele lui Paul Biedermann, Michael Phelps și Yannick Agnel. Totodată, a stabilit al cincilea cel mai rapid timp din istorie.
Până la finala de 200 de metri liber, Izotov era cel mai tânăr sportiv care coborâse sub granița amintită. Rusul a înotat sub 1:44.00 când avea 17 ani, 9 luni și 26 de zile, în timp ce Popovici are în prezent 17 ani, 9 luni și 5 zile, ceea ce îl face cu 21 de zile mai tânăr decât Izotov într-un clasament all-time al precocității.
La Mondialele de înot, România are acum un bilanţ de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Anterior lui David Popovici, titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
David Popovici a dezvăluit care este cel mai mare vis al său! "La asta lucrăm în fiecare zi"
26/06/2022 LA 19:09