Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Robert Glință, prima reacție după Mondialele de la Budapesta: "Regele David aproape și-a înecat concurența"

Bianca Dumitru

Publicat 25/06/2022 la 23:43 GMT+3

Robert Glință a evoluat astăzi în finala probei de 50 de metri spate a Campionatelor Mondiale de natație de la Budapesta. Sportivul de 25 de ani a reușit o cursă bună, dar nu a prins podiumul.

David Popovici Robert Glinta

Credit imagine: Other Agency

Robert Glință s-a clasat pe locul 5 în finala probei de 50 de metri spate de la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, înotând în 24,57 de secunde, la fel ca grecul Apostolos Christou.
Cursa a fost câștigată de americanul Justin Ress (24,12 secunde), care deși a fost descalificat inițial, în urma unei analize video a cursei, a primit până la urmă medalia de aur.
După finală, Robert Glință a postat un mesaj pe rețelele de socializare. Sportivul de 25 de ani s-a arătat încântat de performanțele reușite de el la Budapesta și le-a mulțumit românilor pentru susținere.
În plus, Glință l-a felicitat pe David Popovici pentru cele două medalii de aur pe care le-a câștigat în probele de 100 și 200 de metri liber, notând că acesta și-a zdrobit adversarii.
"Adun experiențe bogate pe cea mai mare scenă, cu încă două finale la Campionatele Mondiale, la Budapesta. Mergem mai departe cu ochii încă pe marele premiu, cu mai multă energie și motivație pentru a ne îndeplini obiectivele.
Ireală susținerea din partea tuturor românilor de acasă față de mine și de regele David Popovici la acest campionat!
Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați urmărit, celor care ați venit să ne priviți și celor care v-ați gândit la noi în aceste zile, voi sunteți adevărații eroi care ați făcut valuri (desigur, împreună cu David, care a făcut la valuri de aproape și-a înecat concurența. Way to go giant!)", a scris Robert Glință, pe contul său de Instagram.
Citește și:

ROBERT GLINȚĂ, DOUĂ FINALE LA MONDIALELE DE LA BUDAPESTA

Finala probei de 50 de metri spate a fost cea de-a doua pentru Glință la Mondialele din Ungaria. Românul a înotat și în finala la 100 de metri spate, unde s-a clasat pe locul 8.
Prin prezența în finala probei de 100 de metri spate, sportivul de la Dinamo și-a îndeplinit un prim obiectiv pentru Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta. Chiar dacă nu a repetat cursa din semifinale, când a înotat în 53 de secunde, asta nu înseamnă că performanța lui nu rămâne remarcabilă.
În marea finală, Robert a înregistrat timpul de 53,63 de secunde, cursa în care sportivul român a fost prezent remarcându-se drept cea mai rapidă din istorie în această probă. Italianul Thomas Ceccon a câștigat medalia de aur cu un nou record mondial, 51,60 de secunde, învingându-i pe americanii Ryan Murphy și Hunter Armostrong.
Robert Glinţă a adunat până în prezent nu mai puțin de 8 medalii la Campionatele Europene și Mondiale de natație, la seniori. Budapesta e locul unde sportivul de 25 de ani a bifat singurul aur la seniori în bazin lung, la Europenele din 2020, în proba de 100 de metri spate.

PALMARESUL LUI ROBERT GLINȚĂ

Campionatele Mondiale:
  • Bronz la Abu Dhabi 2021 - 100 metri spate (bazin scurt)
Campionatele Europene:
  • Aur la Budapesta 2020 - 100 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Budapesta 2020 - 50 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Glasgow 2018 - 50 metri spate (bazin normal)
  • Argint la Kazan 2021 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Copenhaga 2017 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Glasgow 2019 - 100 metri spate (bazin scurt)
  • Bronz la Kazan 2021 - 50 metri spate (bazin scurt)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo