Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Campionatul Mondial de natație | Kristof Rasovszky a scris istorie pentru Ungaria, după aurul la 10 km în ape deschise

Nicu Savin

Publicat 04/02/2024 la 16:09 GMT+2

Ungurul Kristof Rasovszky a cucerit medalia de aur în proba de înot 10 km în ape libere din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie, ediţia 2024, duminică la Doha.

Rasovszky Kristóf (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Credit imagine: MTI

Rasovszky, vicecampion olimpic la Tokyo, s-a impus cu timpul de 1h 48 min 21 sec 20/100, după ce a rezistat revenirii francezului Marc-Antoine Oliver, clasat pe locul al doilea, la 2 sec 40/100.
Rasovszky este la a 2-a medalie de aur a carierei, la Campionatele Mondiale, după cea obținută în 2019 (Gwangju) în proba de 5 km în ape deschise. Astfel, maghiarul a devenit abia al 3-lea om din istorie care a câștigat cel puțin câte o medalie de aur în cele două probe ale acestei discipline din natație. Primii doi au fost nemții Thomas Lurz (4 medalii de aur la 5 km și una la 10 km) și Florian Wellbrock (două medalii de aur la 5 km și două la 10 km).
Medalia de bronz a revenit britanicului Hector Pardoe, la 8 sec.
Primii 15 clasaţi şi-au validat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, competiţie la care această probă se va desfăşura în apele fluviului Sena.
Campionul mondial en titre, germanul Florian Wellbrock, care avea deja asigurată calificarea pentru JO 2024, a încheiat proba de duminică pe un modest loc 29.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo