Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Performanță incredibilă la Campionatele Mondiale de înot! S-a calificat în finală cu al 2-lea timp, deși are entorsă

Nicu Savin

Actualizat 15/02/2024 la 10:41 GMT+2

Tomoru Honda a fost unul dintre performerii celei de-a 3-a zi de concurs de la Campionatele Mondiale de înot de la Doha. Unul dintre favoriții la aur în proba de 200 metri fluture, niponul a reușit să se califice în finală cu al 2-lea timp, deși suferă de câteva zile de o entorsă la picior.

Honda Tomoru

Credit imagine: AFP

A 3-a zi de concurs de la Campionatele Mondiale de înot de la Doha a programat, printre altele, seriile și semifinalele la 200 de metri fluture. Tomoru Honda e văzut de specialiști unul din marii favoriți la aur în această probă, dar un accident suferit înaintea competiției l-a afectat serios.
Conform swimswam.com, presa niponă a anunțat că sportivul a căzut pe scări pe data de 5 februarie și s-a ales cu o entorsă la gleznă și încă resimte dureri serioase când își folosește piciorul stâng în apă. Cu toate acestea, Honda a reușit să se califice fără probleme în finala de miercuri.
În serii, niponul a înregistrat al 9-lea timp (1:56.56), iar în semifinale și-a îmbunătățit performanța cu mai bine de o secundă (1:55.20). Honda a terminat pe 3 în semifinala a 2-a, dar a avansat în finală cu al doilea timp, deoarece polonezul Krzysztof Chmielewski, un alt favorit la aur, a fost descalificat. Astfel, numai italianul Alberto Razzetti a avut un timp mai bun (1:55.09) și acesta va înota pe culoarul 4 în ultimul act.
După ce a înotat în serii, Honda a recunoscut că are o problemă medicală: "Am fost preocupat mai mult de corpul meu decât de timp".

Tomoru Honda concurează cu entorsă la gleznă la Campionatele Mondiale de înot de la Doha

Tomoru Honda este medaliat cu argint la 200 metri fluture la Jocurile Olimpice de la Tokyo și la ultimele două ediții de Mondiale a luat bronzul în această probă. Ediția din acest an e o șansă uriașă pentru nipon să cucerească primul aur al carierei la o competiție atât de importantă (are două medalii din cel mai strălucitor metal la Jocurile Asiatice din 2023, la 200 metri fluture și 400 metri mixt), asta pentru că superstarurile Kristof Milak (campion mondial în 2019 și 2022) și Leon Marchand (campion mondial în 2023) lipsesc de la Doha.
Tomoru Honda are un personal best de 1:52.70 la 200 metri fluture, înregistrat în 2022, care l-a transformat în al doilea cel mai rapid japonez și în al 5-lea cel mai rapid om din istorie pe această distanță.
Tomoru Honda nu a fost singurul asiatic care s-a remarcat azi la Mondiale. Sud-coreeanul Hwang Sunwoo a cucerit medalia de aur la 200 metri liber, astfel că țara sa a bifat în premieră două titluri mondiale la aceeași ediție, după ce Kim Woomin a câștigat în prima zi la 400 metri liber.
De asemenea, chinezoaica Tang Qianting (19 ani) a cucerit aurul la 100 metri bras, cu un record național (1:05.27 - la doar 5 sutimi distanță de recordul Asiei, deținut de nipona Reona Aoki). Olandez Tes Schouten a luat argintul, iar bronzul i-a revenit lui Siobhan Haughey (Hong Kong), care a stabilit, de asemnea, un record național (1:05.92 - prima dată în carieră când coboară sub 1:06). Haughey a devenit prima sportivă din țara sa care ia medalie în această probă, iar performanța sa este cu atât mai lăudabilă cu cât în sesiunea de seară a înotat și în semifinalele probei de 200 metri liber și s-a calificat în finală cu al doilea timp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo