Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Record mondial doborât la Europenele în bazin scurt de la Otopeni! Performanță uriașă pentru un triplu medaliat cu aur

Bianca Dumitru

Publicat 11/12/2023 la 10:07 GMT+2

Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni au ajuns la final. În penultima cursă a competiției, irlandezul Daniel Wiffen a doborât un record mondial care fusese stabilit în urmă cu mai mult de 15 ani.

Nuoto, Europei vasca corta 2023: De Tullio e Ciampi lontani dal podio nei 400 stile libero, vince Daniel Wiffen

Credit imagine: OAsport

Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni au ajuns la final, aseară fiind programate ultimele finale și ultimele festivități de premiere.
În penultima cursă a competiției, finala probei de 800 de metri liber, Daniel Wiffen a scris istorie. Irlandezul a doborât recordul mondial care data din iulie 2008.
Wiffen și-a adjudecat medalia de aur, oprind cronometrul după 7 minute, 20 de secunde și 46 de sutimi, cu 2,96 de secunde mai repede decât o făcea, în urmă cu 15 ani, Grant Hackett, care era deținătorul recordului mondial.
Irlandezul a fost urmat pe podiumul probei de 800 de metri liber de francezul David Aubry și de ucraineanul Mykhailo Romanchuk.
Daniel Wiffen a cucerit, în total, 3 medalii de aur la Otopeni, primele două fiind adjudecate în probele de 400 de metri liber și 1.500 de metri liber. El a intrat, astfel, și în istoria țării sale, fiind primul sportiv din Irlanda care s-a impune într-o probă la Campionatele Europene de înot în bazin scurt.
Citește și:

Românii au doborât recorduri naționale

Și românii au doborât recorduri la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni. Darius Coman a luat startul în proba de 100 de metri bras masculin. Deși nu a reușit să treacă de serii, românul a stabilit un record național.
El a terminat cursa cu timpul de 1:00,22, fiind pe primul loc în seria a doua. Timpul nu a fost suficient pentru ca Darius Coman să se califice în semifinale, dar reprezintă un record național la categoria de vârstă 16-18 ani.
Ulterior, Diana Stiger, în vârstă de doar 15 ani, a luat startul în proba de 1.500 de metri liber. Deși nu a reușit să se califice în finală, românca a doborât un record național vechi de 41 de ani. Sportiva a încheiat cursa cu timpul de 16:36,98, stabilind astfel un record național pentru categoria de vârstă 15-18 ani.
România a încheiat Campionatele Europene de înot în bazin scurt cu două medalii, ambele de bronz, cucerite de Andrei Ungur, în proba de 100 de metri spate, și de David Popovici, la 100 de metri liber.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo