Competitia reuneste cinci discipline sportive diferite: sarituri in apa si sarituri in apa de la mare inaltime, inot, inot in ape deschise, inot sincron si polo pe apa. Transmisiunile Eurosport au inceput cu probele de sarituri la sfarsitul lunii iulie si continua in august cu cele de natatie.
Probele de natatie sunt în direct pe Eurosport in perioada 2 – 9 august.
Mai este doar un an pana la Jocurile Olimpice din Brazilia, unde probele de natatie se vor desfasura la Centrul Acvatic din Barra. Cei mai buni inotatori se reunesc la Kazan pentru ultima repetitie importanta inainte de Rio 2016. Toate probele – de la calificari la finale – sunt IN DIRECT pe Eurosport. Fanii si expertii se asteapta la o competitie acerba, cele mai asteptate probe fiind – la baieti - 100m si 50m stilul liber si – la fete - 100m bras.
Natație
Nominalizat pentru a treia oară consecutiv la „Man Of The Year” la înot în ape deschise
18/01/2022 LA 17:19
NU RATA:
200m stilul liber (fete):
Proba de 200m stilul liber la fete este una dintre cele mai interesante. Missy Franklin (SUA) este actuala campioana mondiala si invingatoare detasata in NCAA (competitie nationala americana) in acest an. Desi pare favorita perfecta, va avea de infruntat cateva rivale: Katie Ledecky, detinatoarea recordurilor mondiale in probele de 400m, 800m si 1500m stilul liber; Sarah Sjostrom, cea mai rapida in 2014, si Femke Heemskerk, care a demonstrat ca este intr-o forma foarte buna dupa succesul de la Santa Clara Pro Swim.
200m stilul liber (baieti):
In absenta sprinterului australian James Magnussen (accidentat la umar), eroul Vlad Morozov este favorit la Kazan la una dintre cele mai importante probe. Rusul a castigat deja aurul in acelasi loc, la Jocurile Olimpice Universitare din 2013, Morozov mai trebuia sa castige insa experienta pentru a putea invinge intr-un campionat major. Inotatorul american Nathan Adrian, campion olimpic in 2012, va fi principalul adversar al lui Morozov, fiind urmat de alti cativa sportivi cu un mare potential: Cameron McEvoy, Sebastiaan Verschuren, Ning Zetao, Alexander Sukhorukov si Luca Dotto.
50m (baieti):
Proba de 50m este cea mai exploziva si mai spectaculoasa in concursurile de natatie si probabil in toate sporturile. Vladimir Morozov, daca nu va fi prea obosit dupa proba de 100m liber, va fi un adversar redutabil pentru Florent Manaudou, principalul favorit. Nathan Adrian, Marco Orsi, Bruno Fratus si Cesar Cielo se afla si ei pe lista candidatilor la medalia de aur.
În săptămâna 3-9 august, transmisiunile Live/ zilnice de pe Eurosport încep la ora 9.15.
Natație
2022, sezon uriaș pentru David Popovici! Va participa la 4 competiții majore anul acesta
13/01/2022 LA 20:19
Natație
David Popovici, "Newcomer of the Year" potrivit celei mai importante publicații de natație din lume
29/12/2021 LA 15:05