David Popovici s-a calificat de o manieră impresionantă și în finala de 100 metri liber, de la Campionatele Mondiale de la Budapesta. A setat un timp incredibil și e mare favorit la aur diseară.
Statutul pe care îl are în acest moment a fost dat și de faptul că uriașul Caeleb Dressel, deja dublu campion mondial la Budapesta (14 medalii de aur în total, la Mondiale, în carieră) a ales să nu ia startul în semifinalele probei. David Popovici a fost întrebat despre absența super-starului american, după semifinale, iar discursul său a fost unul de mare campion.
"E păcat că nu am putut concura împreună. Dar, pentru moment, sper că e ok și că va putea participa la restul curselor rămase. Nu știu ce a pățit, dar sunt sigur că el și echipa sa au luat decizia corectă. Sunt o mulțime de oameni de mare calitate în spatele lui și sunt sigur că e o hotărâre care se impunea", a spus David Popovici, citat de washingtonpost.com.
Campionate europene
David Popovici, așteptat să dea recital la Europenele de la Roma! Predicțiile oferite de specialiști
IERI LA 13:51

S-a temut Caeleb Dressel de David Popovici, la Campionatul Mondial?

Cel mai probabil Dressel este bolnav, dar specialiștii au speculat pe seama faptului că yankeul nu a vrut să se obosească și mai mult într-o probă în care șansele la aur ar fi fost destul de mici, având în vedere forma lui David Popovici și rezultatul obținut la 200 metri liber. Dressel e implicat și la fluture, mixt și ștafete, astfel că orice cursă îl istovește de puteri. Americanul venise la Budapesta având în plan să cucerească 8 medalii de aur.
"Team USA s-a consultat cu antrenorul lui Caeleb și cu stafful medical și a decis să îl retragă pe Dressel din semifinalele de la 100 metri liber. Echipa medicală va stabili participarea lui ulterioară la cursele pe care le are în program", a fost comunicatul dat de Federația de Natație din SUA.
Marea finalăl la 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial va avea loc miercuri seara, în jurul orei 19:20.
Lista celor 8 finaliști la 100 m liber
1.David Popovici (Rom) 47:13
2.Maxime Grousset (FRA) 47:54
3.Joshua Liendo Edwards (CAN) 47:55
4.Lewis Eduard Burras (GBR) 47:63
5.Zhanle Pan (CHN) 47:65
6.Alessandro Miressi (ITA) 47:89
7.Brooks Curry (SUA) 47:90
8.NAndor Nemeth (HUN) 47:96
David Popovici va pleca de pe culoarul 4, al marelui favorit, iar specialiștii vorbesc despre iminența setării unui nou record european. Și recordul mondial al lui Cesar Cielo, stabilit în 2009 (46:91), e în pericol, dacă sportivul nostru va avea un start bun. Până acum, acesta a fost micul său dezavantaj la 100 și 200 m liber, dar Popovici a preferat să plece mai lent asumat, știind cât de puternic poate fi pe ultima lungime de bazin.
Campionate europene
David Popovici a plecat spre Roma! Ce a spus despre noua probă în care va concura la Europene
09/08/2022 LA 17:39
Natație
Americanii, reverență în fața lui David Popovici: "E noul lider al înotului. Așteptați-vă la asta"
09/08/2022 LA 08:50