David Popovici are toate șansele să câștige aurul mondial și la 100 m liber, considerată "proba regină" a natației mondiale. Românul a înregistrat cel mai bun timp în serii, fiind urmat de americanul Caleb Dressel.
Specialiștii anticipau un super duel în finală între cei doi sportivi, dar acesta nu va mai avea loc. Cu puțin timp înaintea semifinalelor, Caleb Dressel s-a retras din competiție. Conform swimswam.com, americanul a apărut pe foaia de concurs cu aproximativ o oră înaintea semifinalelor, dar apoi a dispărut și nu va fi prezent la start.

Caleb Dressel s-a retras din cursa de 100 m liber

Natație
Mesaj superb transmis de recordmanul mondial Cesar Cielo lui David Popovici
ACUM 2 ORE
Sursa citată notează că a contactat Federația din SUA, dar deocamdată nu s-a oferit vreo explicație pentru retragerea bruscă a lui Dressel. Locul americanului în semifinale a fost luat de Hwang Sunwoo, medaliat cu argint în proba de 200 m liber.
Caleb Dressel era campionul mondial al ultimelor două ediții, precum și campionul olimpic în exercițiu. Americanul a câștigat deja două medalii de aur la această ediție a Campionatelor Mondiale, cu ștafeta de 4 x 100 m liber și la 50 m fluture.
În total, Dressel are în palmares 15 medalii mondiale de aur, fiind al treilea cel mai titrat înătotor din acest punct de vedere, după legendarii Michael Phelps (26) și Ryan Lochte (18). La această ediție, Dressel își propusese să câștige 8 medalii de aur, dar după această retragere acest obiectiv nu va mai putea fi atins.
Natație
Popovici e un fenomen! A stabilit 3 recorduri absolute în semifinala de 100 m liber de la Roma
ACUM 12 ORE
Campionate europene
David Popovici, elogiat în lumea natației, după ce a stabilit un nou record european la 100 m liber
ACUM 12 ORE