David Popovici a fost protagonistul unui episod nefericit la Campionatele Europene de natație în bazin scurt, care se desfășoară în această sărpămână la Kazan (Rusia). Românul care a fost la un pas de o medialie olimpică la Tokyo a început competiția în seriile probei de 400 de metri și, în mod normal, nu ar fi trebuit să aibă emoții pentru calificarea în semifinale.
De altfel, Popovici a dominat destul de clar seria din care a făcut parte, însă numai până la un moment dat. Lungimea bazinelor scurte ste de 25 de metri, nu de 50 de metri cum se întâmplă la competițiile majore. Astfel, la proba de 400 de metri înotătorii au de parcurs 16 lungimi. Popovici era primul în seria sa, dar s-a oprit inexplicabil când mai avea de înotat 2 lungimi de bazin, adică 50 de metri.
VIDEO cu momentul în care Popovici s-a oprit (min.3:50)
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31
Citește și:
TATĂL LUI DAVID POPOVICI A DEZVĂLUIT MOTIVUL DIN SPATELE TRANSFERULUI FIULUI SĂU LA DINAMO

David Popovici, eroare rară la Campionatele Europene de natație în bazin scurt

Sportivul român și-a dat seama destul de repede de gafa comisă, văzându-l pe unul dintre oponenții săi că își continuă cursa, și a început din nou să înoate, dar pauza l-a scos din ritm și a pierdut timp prețios. Chiar dacă a terminat seria respectivă pe locul doi, Popovici a ratat calificarea în finala din sesiuenea de seară (la proba de 400 de metri liber înotători cu cei mai buni 8 timpi din serii se califică în finală, sărindu-se peste semifinale).
Timpul cu care a fost cronometrat Popovici a fost de 3:48:19, iar ultimul sportiv care a obținut biletul pentru finală a parcurs cei 400 de metri în 3:42:61. La proba de 400 de metri liber a participat și Vlad Ștefan Stancu. ACesta a câștigat seria din care a făcut parte (3:43:99), dar a ratat și el prezența în ultimul act.
Pentru David Popovici nu e o dramă că nu s-a calificat în finală la 400 de metri, deoarece aceasta nu este proba sa favorită și șansele la o medalie erau oricum mici. Românul va avea ocazia să se revanșeze în probele mai rapide, de 100 și 200 de metri, care vor avea loc la finalul săptămânii, și la care e de așteptat să exceleze.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30