Poate cel mai important transfer din sportul românesc s-a petrecut săptămâna trecută, atunci când CS Dinamo București a anunțat că tânărul înotător român, David Popovici, a devenit sportivul echipei, acesta venind chiar de la rivala dinamoviștilor, Steaua București.
"Multiplul campion european de juniori, una dintre marile surprize ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo, unde a fost la numai două sutimi de medalia de bronz la 200 metri liber, își va continua cariera la Dinamo. Alături de el va veni și antrenorul Adrian Rădulescu", se arăta în anunțul făcut de club.
Tatăl lui David Popovici, Mihai Popovici, a explicat motivele din spatele acestei decizii:
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31
"David a avut contract cu clubul Steaua până în data de 31 august. După încheierea contractului, noi am căutat să semnăm cu un alt club. Am avut mai multe discuţii în acest sens. Am purtat multe negocieri, dar, în cele din urmă, am ales Dinamo pentru că a fost clubul care ne-a făcut cea mai bună şi de viitor ofertă. Alături de David va veni şi antrenorul lui, Adrian Rădulescu", a declarat Mihai Popovici pentru Telekom Sport.

Fanii Stelei, supărați după ce David Popovici a semnat cu Dinamo

Fanii Stelei nu au reacționat foarte bine după vestea că David Popovici a părăsit clubul lor favorit, tocmai pentru marea rivală, Dinamo. Aceștia au postat un mesaj dur la adresa conducerii CSA Steaua București, prin care și-au exprimat nemulțumirea, acuzându-i pe oficiali că nu au făcut tot posibilul de a îl convinge pe Popovici să rămână la Steaua. De asemenea, fanii roș-albaștrilor le-au cerut celor din conducere să spună care este strategia clubului pe termen mediu și lung.
"Pierdere enormă pentru Steaua! Cel mai talentat înotător român din noua generație, David Popovici (17 ani), a semnat cu Dinamo.
Ne întrebăm oare ce putea Dinamo să ofere mai mult decât Steaua? Bazinul olimpic pe care Steaua, club cu campioană olimpică, nu este în stare să îl construiască?
Ce face oare departamentul de marketing al clubului pentru a aduce venituri și imagine pentru club, ca astfel de situații să nu aibă loc? Ce face domnul comandant pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sport a clubului?
- 0 promovare performanțe sportive ale actualilor și foștilor campioni steliști;
- 0 promovare și planuri pentru dezvoltarea infrastructurii;
- 0 campanii de atragere sponsori și suporteri, mai ales la sporturile de echipă!
Care este strategia pe termen mediu și lung? Tot punem aceste întrebări de peste 7 ani!!!", a fost mesajul fanilor celor de la CSA Steaua.
https://i.eurosport.com/2021/07/29/3186333.jpg
David Popovici a impresionat în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, terminând pe locul 4 în finala probei de 200 metri liber. Timpul tânărului înotător român a fost de 1:44:68, acesta fiind la doar două sutimi de secundă de medaliatul cu bronz.
Pe lângă David Popovici, CS Dinamo București îl are legitimat și pe Robert Glință, celălalt înotător important al României.
Natație
David Popovici, pus în gardă de unul dintre cei mai mari rivali: "Mai am două obiective majore"
01/12/2022 LA 11:43
Natație
David Popovici se pregătește de Mondialul în bazin scurt, la Melbourne: "O călătorie în care învăț!"
29/11/2022 LA 13:30