Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

David Popovici face colecție de medalii la Mondial și Europene, iar Robert Glință este campion la lucruri bune

Ion Alexandru

Actualizat 16/08/2022 la 10:44 GMT+3

Robert Glință este Brand Ambassador la Heroes of Hope.- “Impactul cel mai mare în materie de influență, nu este acela impus cu forța sau cerșit, ci acela care reușește să îi determine pe urmăritori sau cititori să decidă singuri să urmeze exemplul dat prin propria lor convingere” - Robert Glință

Robert Glință

Credit imagine: facebook

Oamenii simt nevoia să se întoarcă către comunitate și se ofere înapoi sprijinul pe care l-au primit sub forma diferitelor fapte bune. Atunci cânt ne referim la fapte bune, nu înseamnă direct o donație în bani, deși vom vedea că acesta este până la urmă modul în care se cuan-tifică amplitudinea ajutorului și numărul de persoane ce vor putea fii ajutate. Evenimentul pentru care Robert Glință este ambasador și se discută în acest interviu se numește Heroes of Hope (trad. “Eroii Speranței“) deoarece fondurile strânse sunt redirecționate către HOSPICE Casa Speranței, un loc în care atât copii, cât și adulți își găsesc alinarea la diferitele boli incurabila cu care se luptă.
Pentru cei mai mulți dintre ei, un tratament care le reduce durerea fizică este cel mai mare cadou pe care îl pot avea. Iar Robert a ales să ajute cum poate el mai bine, să se întoarcă către oamenii care îl urmăresc și să-i facă atenți de aceste lucruri. Dar am vrut să vedem exact care este motivația sa
Salutare Robert și îți mulțumesc că ai acceptat să vorbim în cadrul acestui interviu. Tu ești un invitat special la Heroes of Hope, Susții activitățile caritabile în general?
Robert Glință: Salutare și mulțumesc pentru inițiativa de a apela la mine! De regulă sunt de părere că orice eveniment sau situație care îmi oferă șansa să ajut în mod direct și concret o anumită cau-ză, transcede propria mea persoană. Astfel încât atunci când sunt solicitat, mă implic cu toa-tă capacitatea și priceperea mea în folosul și câștigul cauzei. Mai ales când vine vorba de aspecte care pot produce o îmbunătățire majoră în calitatea zilelor vieții pe care acești copii le mai au de trăit. De ce să nu încercăm să le oferim ceva cât mai special, cât încă avem ocazia aici cu ei, pe pământ?
Crezi că sportul ar putea fi un promotor bun al faptelor bune?
RG: Sportul este cu siguranță o platformă prin care se câștigă o imagine publică, iar sportivii pot deveni foarte ușor niște modele de viață prin caracterul, atitudinea și perspectiva acestora asupra vieții. Prin definiție, sportul este un promotor al faptelor și depinde de fiecare în parte în ce direcție se face responsabil să pășească și să îl facă să fie un promotor al faptelor bune, frumoase, nobile și respectate. Precum acea vorbă in viață, "Lead by example."
Trebuie să fii un sportiv de top că să te implici în acest tip ce activități? Sau Care este avantajul să fii un sportiv de înaltă performanță?
RG: Nu trebuie să fii un sportiv de top ca să te implici în astfel de activități. De fapt nu trebuie să fii sportiv deloc. Esența ajutorului este efectul produs asupra celor care au nevoie sau poate chiar și suferă. Astfel încât cel care oferă ajutorul și produce efectul poate fi oricine, orice anonim, artist, sportiv sau un simplu om cu o inimă mare. Sigur, să fi obținut deja un statut de înotător de înaltă performanță la noi în țară îmi oferă avantajul că acum sunt văzut și ur-mărit. Dar acest lucru pentru mine vine cu o mare responsabilitate. Aceea de a oferi celor care mă urmăresc o imagine plăcută, inspirațională, cu un impact pozitiv și frumos.
Hai să vorbim puțin și despre Heroes of Hope. Știu că este o competiție caritabilă de înot care se desfășoară la cel mai frumos bazin de înot din România, Complexul de Natație de la Otopeni, dar cum ai ajuns să reprezinți acest eveniment?
RG: Am fost chemat și informat de către un vechi prieten și coleg de această oportunitate de a face cât mai mult bine acestor suflete. Șansa ce nu poate fi trecută cu vederea atunci când vine vorba de a-mi aduce aportul într-un eveniment cu un impact pozitiv, producând cel puțin o fărâmă de bucurie, o speranță celor care poate nici nu mai tânjesc după așa ceva. Puțin ajutor poate duce departe. 5. Din punctul tău de vedere, când este momentul să te întorci către fanbase-ul con-struit și să le ceri să îți urmeze exemplul?Pentru mine nu exista un astfel de moment concret. Sunt de părere că impactul cel mai mare în materie de influență, nu este acela impus cu forța sau "cerșit". Ci acela care reu-șește să îi determine pe urmăritori sau cititori să decidă singuri să urmeze exemplul dat prin propria lor convingere. Aducând la cunoștință motivația propriului comportament, asta încerc să fac și eu. Iar în cazul de față motivul pentru a ajuta nu este pentru că zice Robert Glință, ci este că orice ajutor, cât de mic, poate produce mari efecte asupra unor oameni ale căror vieți pot depinde literalmente de asta. Eu nu cer, dar încurajez să se privească asupra acestui efect minunat pe care avem puterea să îl producem.
Competiția Heroes of Hope se va desfășura în weekend-ul 3-4 septembrie la bazinul de la Otopeni și este destinată copiilor între 7 și 13 ani. Această competiție este puțin atipică, deoarece reuniunile sunt programate când în mod normal era pauza, între orele 13:00 - 17:00 (există și un motiv pentru acest lucru, accesibilitatea publicului larg). Prima zi va exista ca reuniune de calificări, iar în a doua zi se vor determina echipele câștigătoare în finalele de ștafete. Acestea vor putea fi amestecate, dar se vor încadra în categoria de vârstă a celui mai mare membru al echipei. Costul de înscriere este de 100 lei/copil. Iar cel de spectator 25 lei/ persoană. Fiecare copil înscris în competiție poate aduce cu el, Gratuit, un spectator. Competiția este cu scop Caritabil, iar banii strânși vor direcționați către HOSPICE.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo