UPDATE | David Popovici a condus ștafeta mixtă de 4 x 100 m liber spre medalia de argint la Campionatul European de Juniori de la Otopeni. Starul natației mondiale a înotat în primul schimb și a pus un avans semnificativ pentru stafeta României, dar nu a fost suficient pentru aur.
Totuși, Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebeca Aimee Diaconescu au înotat fantastic și au cucerit medalia de argint, un rezultat extraordinar pentru România. Aurul le-a revenit maghiarilor, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat ștafeta Poloniei.
UPDATE | David Popovici și-a adjudecat medalia de aur în proba de 200 de metri liber, încheind cursa în 1:45,45, cu peste două secunde înaintea sportivului care a terminat pe locul 2, Lorenzo Galossi (1:47,71).
Campionate europene
"Veni, Vidi, Popovici!" L'Équipe, plecăciune în fața uriașului David Popovici, după recordul mondial
ACUM 4 ORE
Aceasta a fost prima finală de astăzi la care a participat David Popovici la Campionatele Europene de înot pentru juniori. Acesta va mai concura și în finala probei de 4x100 de metri liber (ștafetă combinată), programată de la ora 19:09.

România a cucerit, încă din prima zi a Campionatelor Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, prima medalie de aur, după ce ștafeta de 4x100 de metri liber masculin, formată din David Popovici, Vlad Ștefan Stancu, Ștefan Cozma, Patrick-Sebastian Dinu, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, încheind cursa în 3:18,93.
Astăzi, David Popovici ar putea aduce alte medalii în contul României, fiind calificat în două finale care vor avea loc în această după-amiază.
Pentru început, de la ora 17:07, dublul campion mondial de la Budapesta va concura în finala probei de 200 de metri liber, în care s-a calificat ieri cu al doilea timp, 1:47,93, fără să forțeze.
Ulterior, de la ora 19:09, David Popovici va fi parte a ștafetei combinate în proba de 4x100 de metri liber, alături de Ștefan Cozma, Anastasia Bako și Irina Preda. Cei 4 s-au calificat în această dimineață în finală, după ce au terminat cursa în 3:36,14, al șaselea timp după cele două serii de calificare.
Tot astăzi, Vlad Stancu s-a calificat în finala probei de 1.500 de metri liber, clasându-se după cele 3 serii de calificare pe locul 2 (locul 2 în seria sa), cu timpul de 15:20,56. Finala în care va participa sportivul legitimat la CSA Steaua este programată joi, de la ora 18:28.
Citește și:

DAVID POPOVICI, ÎN ACȚIUNE LA EUROPENELE DE JUNIORI ÎNCĂ DE AZI

David Popovici, în vârstă de 17 ani, triplu campion european de juniori, are de apărat titlurile la 50, 100 și 200 de metri liber. El va mai concura și cu ștafeta de 4x200 de metri liber.
Practic, speranțele noastre de medalii se leagă în întregime de înotătorul lui CS Dinamo, dar și de Vlad Stancu (CSA Steaua), o mare promisiune în probele lungi, de 400, 800 și 1.500 de metri) la stilul liber.
Popovici, dublu campion mondial la seniori la Budapesta, a intrat în acțiune încă din prima zi, când s-a calificat în finală la 200 metri liber și a cucerit aurul cu ștafeta de 4x100 de metri liber masculin.
Anul trecut, la Europenele de juniori de la Roma, Popovici a câștigat aurul la 50 de metri, 100 de metri (cu record mondial de juniori) şi 200 de metri liber, precum și argintul cu ștafeta de 4x100 m liber. România a ocupat atunci locul cinci în clasamentul pe medalii.
Natație
Simona Halep, uimită de "fenomenul" David Popovici! Gestul româncei după recordul mondial stabilit
ACUM 5 ORE
Campionate europene
Analiză spectaculoasă făcută de americani. Cum a depășit Popovici recordul mondial al lui Cielo
ACUM 9 ORE