Începând de pe 26 august, la Napoli va începe ISL, competiţia considerată un adevărat "Champions League" al nataţiei. La această ediţie, a treia organizată de miliardarul ucrainean Konstantin Grigorhin, participă 10 echipe. Fiecare are în lot cei mai buni înotători din lume, iar pe liste au fost înscrişi şi doi înotători români. Evident, este vorba de "fenomenul" David Popovici şi de Robert Glinţă, care e la a doua sa participare la evenimentul care se va încheia în ianuarie 2022.
Locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo la 200 metri liber şi triplu campion european de juniori, David Popovici va face parte din echipa New York Breakers. Glinţă, specialist pe spate, va evolua în această disciplină pentru o altă formaţie, Team Iron.

Cum se desfăşoară International Swimming League

Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05
Aşa cum am precizat şi mai sus, ISL este o competiţie privată, care nu se regăseşte în calendarul Federaţiei Internaţionale de Nataţie. La întreceri participă însă cei mai buni înotători din lume, aproape fără excepţie, motivaţi de premiile de milioane de dolari puse în joc.
Echipele aflate la start vor acumula puncte de-a lungul etapelor care se vor desfăşura săptămânal, în funcţie de performanţele înotătorilor. La începutul lui 2022, va avea loc marea finală, astfel că David Popovici are în continuare ocazia să strălucească la cel mai înalt nivel şi să se dueleze cu "titanii" probei de liber: Caleb Dressel, Kyle Chalmers sau Kliment Kolesnokov.
Etapele din ISL vor fi transmise pe Eurosport, începând cu 26 august.
Natație
Cum se relaxează Robert Glință înainte ISL, echivalentul "Champions League" transmis de Eurosport
24/08/2021 LA 08:39
Natație
Ce urmează pentru David Popovici în anul în care a uimit natația. Ultima postare a înotătorului
14/08/2021 LA 14:15