David Popovici şi-a adăugat la cele două medalii mondiale de aur şi cea mai strălucitoare medalie la Europene, în proba de 100 metri liber. Românul nu are adversar în "proba-probelor" la nataţie, deţinând cele mai bune 4 performanţe ale anului. Cursa de sâmbătă de la Roma s-a terminat în cel mai fericit chip pentru super-campionul nostru, care a doborât şi recordul mondial, o performanţă veche de 13 ani, din vremea costumelor de viteză. Bucureşteanul a înotat în 46,86 secunde, cu 5 sutimi mai rapid decât Cesar Cielo, vechiul deţinător al recordului mondial.
În acest moment, sportivul nostru pare într-o ligă numai a lui, neavând un adversar pe măsură. Nici măcar uriaşul Caeleb Dressel nu pare capabil să ajungă la nivelul românului, dar acestuia i-a fost aruncată mănuşa de către Kristof Milak.
Înotătorul maghiar, cel mai bun din lume la fluture, a decis să participe la Europene şi la 100 metri liber. Şi, surprinzător, a sosit al doilea, cu un timp excelent, 47,47 secunde. Evident, momentan diferenţa faţă de Popovici e mare, dar sportivul din ţara vecină a recunoscut că ţinteşte aurul olimpic al probei în 2024, la Paris. Ca atare, îşi va îndrepta atenţia tot mai mult spre 100 liber, în contextul în care la fluture nu are un adversar pe măsură.
Natație
David Popovici, noi recorduri mondiale la orizont! Verdictul dat de americani
21/09/2022 LA 07:23
"Nu îmi pasă de recordul naţional. Scopul meu e clar: vreau să îmi cresc nivelul astfel încât la Paris 2024 să ajung la un timp foarte apropiat de 47 de secunde. Voi fi capabil să cobor la acest timp pe sută liber, sunt convins", a spus Milak, citat de swimswam.com.
La 22 de ani, Milak a strâns deja 17 medalii, 12 dintre ele de aur. E triplu campion mondial în bazin normal, iar la Jocurile Olimpice, anul trecut, şi-a adjudecat aurul la 200 fluture, pentru ca la 100 metri în acelaşi stil să obţină argintul. De acum, odată cu argintul mondial la sută, va căuta să îşi perfecţioneze stilul şi la liber, pentru a îi pune probleme lui Popovici la Paris.

Milak, discurs la superlativ despre David Popovici

Chiar dacă are în plan să îl stopeze pe David Popovici, Milak îi e un bun amic românului, despre care a vorbit la superlativ după cursa de la Roma.
Maghiarul îl consideră un adevărat "geniu" pe înotătorul nostru şi e fericit că a avut şansa să înoate într-o cursă în care acesta a stabilit un record mondial.
"A fost o cursă magnifică, o bucurie să concurez alături de David. Cred că e o motivaţie şi pentru ceilalţi când intru eu în bazin, pentru că e al doilea record mondial care e stabilit într-o cursă la care particip eu (n.r. La Jocurile Olimpice, Dressel a stabiit record mondial la 100 fluture, cursă în care Milak a luat argintul). David e un înotător fantastic, are acelaşi geniu la liber cum sunt eu la fluture. E o bucurie să îl avem în lumea nataţiei pentru mulţi ani de acum înainte", a mai spus Milak.
Popovici - Milak are aşadar şansa să se transforme în marea rivalitate la 100 metri liber, dar cu siguranţă că nici Caeleb Dressel nu şi-a spus ultimul cuvânt în înot, deşi în ultima perioadă s-a speculat că americanul ar fi avut ceva probleme cu sănătatea mintală.
Natație
David Popovici, studiu de caz făcut de doi foști înotători australieni!
17/09/2022 LA 07:31
Natație
David Popovici, sărbătorit cum se cuvine de clubul Dinamo, în ziua majoratului
15/09/2022 LA 11:04