Robert Glință a încheiat finala probei de 100 de metri spate de la Jocurile Olimpice în 52 de secunde și 95 de sutimi, la 97 de sutimi de câștigătorul medaliei de aur, Evgeny Rylov, reprezentantul Rusiei. După cursă, românul s-a arătat mulțumit de ceea ce a reușit să facă, punctând că timpul înregistrat a fost aproape de recordul său personal.
Glință a vorbit și despre ceea ce și-a propus în finala din această dimineață, recunoscând că nu a putut să-și respecte planul pe care și-l făcuse înainte de a intra în bazin.
"A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt așa, e vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi și de aceea sunt așa de epuizat. Până la urmă am avut o cursă mai bună ca în semifinale și în calificări, asta este îmbucurător și timpul meu nu a fost departe de recordul meu național și personal. Din punct de vedere tehnic și tactic, am executat o cursă foarte bună și nu cred că la nivelul actual exista ceva ce aș fi putut să fac pentru obține un rezultat mai bun. Ăsta mi-a fost nivelul la această competiție și mă bucur că am putut să execut la capacitățile mele maxime și în condițiile acestea.
Natație
Robert Glință, mărturisiri dureroase despre drumul spre succes: "A trebuit să mă târăsc pe coate!"
04/07/2022 LA 13:34
Am încercat să plec mai tare, era singura mea șansă, și să mă bazez pe resursele mele de a finaliza foarte bine cursa. Am dat tot ce aveam în mine, efectiv mai mult de atât nu aveam ce să fac, tehnic și tactic a fost maximul pe care l-am putut oferi la acest moment. Eu sunt încântat, asta vă spun. Aceste curse îmi servesc ca lecții și experiențe, cu siguranță am devenit un înotător mai complet. Voi avea foarte multe de învățat din această experiență, o voi folosi ca sursă de motivație și inspirație pentru viitor'', a declarat Robert Glință, potrivit Agerpres.

Robert Glință, pe locul 8 în finala probei de 100 de metri spate de la Jocurile Olimpice

"Nu mi-am atins apogeul carierei"

În plus, Robert Glință a spus că și-ar dori ca la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, Paris 2024, să fie introduse probele de 50 de metri spate, unde crede că ar putea obține un rezultat mult mai bun.
"Eu sunt pregătit pentru 50 m spate, sunt dublu vicecampion european, după rusul Kolesnikov, care este recordman mondial în această probă, Din câte am auzit pentru Paris 2024, se vor introduce și cursele de 50 m. Eu sunt un vitezist și un sprinter de fel, așa că cu siguranță am în vizor și probele de 50 m. Cu siguranță nu mi-am atins apogeul carierei mele și cred că există și alte lucruri pe care trebuie să le învățăm, să ni le adaptăm pentru a reuși să creștem performanța proprie. În ultimul an mi-am demonstrat că sunt într-un trend ascendent în performanță, încerc în continuare să urmăresc acest trend, să fac tot ce îmi stă în putere să merg mai departe și să tind cât mai sus", a adăugat românul.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Campionate Mondiale
David Popovici, amintire specială cu Robert Glință, din 2016: "Mie mi-a dat primul autograf"
26/06/2022 LA 20:58
Campionate Mondiale
LIVETEXT | David Popovici a revenit în România după dubla istorică de la Mondiale! Primele reacții
26/06/2022 LA 14:52