David Popovici a atras toate privirile în această vară la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a evoluat în două finale, obținând un incredibil loc 4, la doar două sutimi de secundă de medaliatul cu bronz.
Revenit în România, sportivul în vârstă de 16 ani a fost premiat de ministrul Educației, Sorin Câmpanu. La festivitate, David Popovici a declarat că se gândește serios la viitorul său, urmând ca după vacanță să ia o decizie în legătură cu țara în care își va continua studiile după absolvirea liceului.
"Sunt într-un fel de cotitură, trebuie să decid dacă rămân în România / Europa sau merg în SUA să continui studiile. Voi decide după vacanţă, cu atâţia oameni geniali în jurul meu, sigur va fi bine. Mi-ar plăcea ca pentru generaţiile următoare să fie combinat sportul cu şcoala. Dacă aş putea, aş clona liceul Coşbuc, aş adăuga o bază sportivă şi totul ar fi perfect", a declarat David Popovici.
Natație
David Popovici a ales România! De ce a refuzat puștiul minune al înotului românesc să meargă în SUA
13/10/2021 LA 13:36

"E frumos să fiu recunoscut"

Sportivul a vorbit și despre ce a însemnat pentru el amânarea cu un an a Jocurilor Olimpice, la care, dacă s-ar fi desfășurat în 2020 conform programului inițial, nu ar fi fost prezent.
"Începutul pandemiei m-a ajutat din perspectiva sportului, am avut un an în plus de pregătire. Sper ca încet-încet să revenim la viaţa de dinainte, care era mai animată. E frumos să fiu recunoscut, dacă mă vedeţi pe stradă, salutaţi-mă. Părinţii mei sunt nişte părinţi cum ar trebui să fie toţi, au crescut doi copii cu bun simţ, pe mine şi pe fratele meu", a spus Popovici.

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
Fanii Stelei s-au înfuriat după ce David Popovici a semnat cu Dinamo! Ce mesaj au postat
28/09/2021 LA 07:51
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05