David Popovici a fost la două sutimi de medalia de bronz în proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice. Înotătorul a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde și 68 de sutimi, medalia de bronz fiind adjudecată de Fernando Scheffer, reprezentantul Braziliei, cu timpul de un minut, 44 de secunde și 66 de sutimi.
Deși nu s-a concretizat cu o clasare pe podium, performanța românului este uriașă. David Popovici, în vârstă de 16 ani, a stabilit, prin rezultatul din finală, un nou record mondial la juniori, înregistrând totodată cel mai bun timp al său pe distanța de 200 de metri.
Proba preferată a românul, de trei ori medaliat cu aur la Campionatele Europene de juniori, este cea de 100 de metri liber, la care va concura în calificări astăzi, în jurul orei 13:20, în direct pe Eurosport.
Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31

David Popovici, cursă uriașă în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

David Popovici e noul star al înotului mondial

Cu două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma, David Popovici a câștigat titlul european la 100 de metri liber, stabilind un nou record mondial la juniori (47 de secunde și 30 de sutimi) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori. Câteva zile mai târziu, tot înregistrând un record mondial, românul s-a calificat în semifinalele probei de 200 de metri liber. La finalul competiției, în palmaresul său s-au adăugat patru medalii, dintre care 3 de aur (la 50, 100 și 200 de metri liber) și una de argint, în proba de ștafetă 4 x 100 de metri liber cu echipa României.
În urma rezultatelor bune de la Jocurile Olimpice, Popovici, cel mai tânăr sportiv din delegația României, le-a atras atenția jurnaliștilor din toată lumea. Cei de la cotidianul spaniol AS i-au dedicat un material amplu înaintea finalei de la 200 de metri liber.
"Popovici! Țineți minte acest nume! David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural.
Sfatul publicațiilor din SUA și Australia este să ținem minte numele lui. Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant pentru ușurința de a se deplasa într-o piscină", se arată în articolul ibericilor.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55
Natație
Prima declarație a lui David Popovici după ce a cucerit medalia de aur și la proba de 200 metri
12/11/2022 LA 08:39