Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cotidianul AS: "Popovici! Țineți minte acest nume!" Cum a uimit David întreaga lume la Jocurile Olimpice

Irina Aldea

Publicat 26/07/2021 la 18:35 GMT+3

David Popovici a devenit una dintre vedetele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, odată cu performanțele sale din serii și semifinale, la 200 de metri liber. Cotidianul AS i-a dedicat un material în urma evoluțiilor sale uimitoare.

David Popovici

Credit imagine: facebook

Este cel mai tânăr sportiv din delegația României și unul dintre cei care au impresionat pe toată lumea la Tokyo. Poreclit deja de jurnaliștii străini "Racheta din România", după Campionatele Europene de juniori de la Roma, acolo unde a câștigat toate cele 3 probe în care a participat (50 metri, 100 metri și 200 metri liber), David Popovici le-a atras atenția jurnaliștilor spanioli de la cotidianul AS.
"Popovici! Țineți minte acest nume!", începe editorialul spaniolilor de la AS, care continuă: "David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural", scriu spaniolii.

David Popovici, fenomenul natației care a uimit pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

"Sfatul publicațiilor din SUA și Australia este să ținem minte numele lui. Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant pentru ușurința de a se deplasa într-o piscină", mai scriu jurnaliștii de la AS.
Popovici s-a clasat pe doi în prima semifinală și, deși a mers în finală cu al 7-lea timp, nu putem spune că a avut mari emoții. În măsura în care cursa de mâine va fi una tactică, Popovici poate surprinde. El a plecat atât în serii, cât și în penultimul act excelent, asta și pentru că se descurcă perfect pe prima sută a probei.
picture

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Pentru înotul românesc, simpla prezență a lui Popovici în finală e o performanță uluitoare, dar sportivul, la fel ca Robert Glință, calificat în finala de 100 de metri spate, are destule atuuri pentru a își depăși condiția. Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43. Ultimul act în care va evolua Glință e programat la 15 minute distanță, chiar înainte de ora 5:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo