Este cel mai tânăr sportiv din delegația României și unul dintre cei care au impresionat pe toată lumea la Tokyo. Poreclit deja de jurnaliștii străini "Racheta din România", după Campionatele Europene de juniori de la Roma, acolo unde a câștigat toate cele 3 probe în care a participat (50 metri, 100 metri și 200 metri liber), David Popovici le-a atras atenția jurnaliștilor spanioli de la cotidianul AS.
"Popovici! Țineți minte acest nume!", începe editorialul spaniolilor de la AS, care continuă: "David Popovici va împlini 17 ani pe 15 septembrie. Este un copil în comparație cu giganții natației. Duncan Scott, Tom Dean sau Danas Rapsys sunt adevărați rechini în comparație cu David, dar românul înoată cu o naturalețe uimitoare, abia ridicându-și capul din apă. E ca și cum ar trăi pe fundul mării, în habitatul lui natural", scriu spaniolii.

David Popovici, fenomenul natației care a uimit pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Natație
David Popovici nu are un obiectiv înainte de Mondialele în bazin scurt!"Recordurile vin ca un bonus"
01/12/2022 LA 16:31
"Sfatul publicațiilor din SUA și Australia este să ținem minte numele lui. Suntem conștienți că o stea s-a născut într-o țară atât de inospitalieră pentru înot cum este România. Popovici a început să înoate în copilările la recomandarea medicilor. A ajuns în acest sport din cauza unor probleme medicale și, foarte curând, antrenorul Adrian Rădulescu a văzut că acest copil e un diamant pentru ușurința de a se deplasa într-o piscină", mai scriu jurnaliștii de la AS.
Popovici s-a clasat pe doi în prima semifinală și, deși a mers în finală cu al 7-lea timp, nu putem spune că a avut mari emoții. În măsura în care cursa de mâine va fi una tactică, Popovici poate surprinde. El a plecat atât în serii, cât și în penultimul act excelent, asta și pentru că se descurcă perfect pe prima sută a probei.

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Pentru înotul românesc, simpla prezență a lui Popovici în finală e o performanță uluitoare, dar sportivul, la fel ca Robert Glință, calificat în finala de 100 de metri spate, are destule atuuri pentru a își depăși condiția. Popovici va evolua marți dimineață în finală, în direct la Eurosport 1, de la ora 4:43. Ultimul act în care va evolua Glință e programat la 15 minute distanță, chiar înainte de ora 5:00.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Natație
David Popovici, sportivul român al anului 2022 în ancheta GSP. Distincție pe deplin meritată
15/11/2022 LA 21:55
Natație
Prima declarație a lui David Popovici după ce a cucerit medalia de aur și la proba de 200 metri
12/11/2022 LA 08:39