David Popovici va concura, marți dimineață, de la ora 4:43, în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, în care s-a calificat în această dimineață, după ce a terminat pe locul doi prima semifinală.
După calificare, înotătorul de doar 16 ani a vorbit despre cum s-a simțit în proba de astăzi și despre ce așteptări are de la finala de la 200 de metri liber.
"Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber. M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!
Natație
David Popovici are amintiri cu Djokovic de la Jocurile Olimpice de la Tokyo! "Mi s-a părut drăguț"
06/09/2021 LA 16:05
Acum 4-5 luni nici nu visam la asta. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat! Știți care a fost ultima indicație pe care mi-a dat-o antrenorul meu? Să mă distrez și asta am și făcut", a declarat David Popovici, potrivit GSP.

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Când va înota pentru o medalie

Pentru înotul românesc, simpla prezență a lui Popovici în finală e o performanță uluitoare, dar sportivul, la fel ca Robert Glință, calificat în finala de 100 de metri spate, are destule atuuri pentru a își depăși condiția.
Finala de la 200 de metri liber a lui David Popovici este programată marți dimineață, în direct pe Eurosport 1, de la ora 4:43. Mai târziu, în jurul orei 13:20, puștiul va înota în seriile de calificare ale probei sale favorite, cea de 100 de metri liber.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Simona Halep, impresionată de evoluțiile lui David Popovici la Tokyo: "Ne întâlnim în 2024"
05/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Popovici, anunț despre viitorul său după revenirea de la Tokyo! "Nu știu dacă o să rămân în România"
04/08/2021 LA 14:50