Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Prima reacție a lui David Popovici după calificarea în finala de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice

Bianca Dumitru

Actualizat 26/07/2021 la 11:25 GMT+3

David Popovici a obținut în această dimineață calificarea în proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După semifinală, românul a vorbit despre cum s-a simțit în cursă și despre ce așteptări are de la finală.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

David Popovici va concura, marți dimineață, de la ora 4:43, în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, în care s-a calificat în această dimineață, după ce a terminat pe locul doi prima semifinală.
După calificare, înotătorul de doar 16 ani a vorbit despre cum s-a simțit în proba de astăzi și despre ce așteptări are de la finala de la 200 de metri liber.
"Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber. M-am simțit un pic mai bine decât în serii, asta pentru că prima cursă a setat ritmul pentru ceea ce urmează. Cursa a fost foarte bună, perfectă, am reușit să mă calific în finală, ceea ce e un lucru excelent pentru mine!
Acum 4-5 luni nici nu visam la asta. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat! Știți care a fost ultima indicație pe care mi-a dat-o antrenorul meu? Să mă distrez și asta am și făcut", a declarat David Popovici, potrivit GSP.
picture

David Popovici este în finala de la 200 metri liber, după o nouă cursă de vis

Când va înota pentru o medalie

Pentru înotul românesc, simpla prezență a lui Popovici în finală e o performanță uluitoare, dar sportivul, la fel ca Robert Glință, calificat în finala de 100 de metri spate, are destule atuuri pentru a își depăși condiția.
Finala de la 200 de metri liber a lui David Popovici este programată marți dimineață, în direct pe Eurosport 1, de la ora 4:43. Mai târziu, în jurul orei 13:20, puștiul va înota în seriile de calificare ale probei sale favorite, cea de 100 de metri liber.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo