După 6 zile de concurs, SUA e lider detașat în clasamentul de medalii, cu 32 de podiumuri bifate deja. Până în prezent, doar 4 din cele 21 de fete deplasate și doar 3 din cei 20 de băieți nu au adus medalii pentru Statele Unite.
Dar în ultimele 3 zile de competiții aproape toți sportivi din SUA care nu au urcat pe podium au șansa să o facă, mai ales că la masculin s-a eliberat un loc din ștafete după retragerea lui Caeleb Dressel.
Conform swimswam.com, singurul reprezentant al delegației SUA care nu are șanse, în mod normal, la o medalie este Charlie Clark. El va evolua azi în serii la 1500 de metri, unde e creditat cu abia a 7-a șansă la a câștiga proba. Dar asta nu înseamnă că SUA va rămâne fără medalie în această probă, Bobby Finke fiind printre marii favoriți. Acesta se va lupta cu legendarul Paltrinieri pentru aurul mondial.
Natație
David Popovici, "locomotiva" României la Europene. Camelia Potec a prefațat competiția de la Otopeni
ACUM 12 ORE
Torri Huske a obținut cele mai multe medalii pentru americani la Budapesta, specialista în fluture și în mixt bifând până în prezent două medalii de aur și două de bronz. Legenda Katie Ledecky a obținut "doar" 3 medalii pentru SUA la această ediție de Mondiale, dar toate sunt din cel mai strălucitor metal.

SUA domină ca nimeni alta clasamentul pe medalii

Statele Unite e lider detașat în clasamentul pe medalii, reprezentanții de peste Ocean adunând până acum mai mult decât următoarele 3 țări la un loc. De altfel, yankeii au mai multe medalii de aur decât are Australia în total, iar zestrea cu siguranță se va mări, pentru că au mai rămas multe probe cu americani printre marii favoriți.
Clasamentul pe medalii la Mondialele de înot
1. SUA 14-6-12 (32 total)
2. Australia 4-7-1 (12 total)
3. Italia 4-1-3 (8 total)
4. China 4-0-4 (8 total)
5. Japonia 2-4-2 (8 total)
Cu două medalii de aur, aduse de uriașul David Popovici, România ocupă în prezent locul 8 în clasamentul pe medalii, peste Ungaria, Germania, Suedia, Marea Britanie sau Olanda, țări cu școli extrem de puternice de natație.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
IERI LA 07:25
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
29/06/2022 LA 14:09