După seriile la 100 metri liber, echipa lui Caeleb Dressel a anunțat că sportivul nu va mai participa în semifinale, în proba unde toți așteptau un duel de clasă cu David Popovici, cel care aseară a câștigat aurul mondial.
Explicația oficială e "o problemă medicală", dar nimeni din delegația SUA nu a venit cu detalii clare, astfel că misterul în jurul lui Caeleb s-a adâncit.
Ieri, șefii Federației de Natație din SUA au dat publicității un mesaj la fel de ambiguu, prin care s-a anunțat retragerea totală din concurs a sportivului, care a alimentat și mai mult ideea că Dressel s-a confrunta din nou cu stresul și anxietatea.
Natație
David Popovici, "dezbrăcat" de secrete! Ce a învățat de la Kobe Bryant și ce a făcut înainte de înot
ACUM 10 ORE
"După ce ne-am sfătuit cu Caeleb, antrenorii săi și stafful medical, am decis să îl retragem pe Dressel de la Campionatele Mondiale", scrie în comunicatul de presă al americanilor, potrivit NBC.
În contextul în care în seriile la 100 metri totul a părut ok din punct de vedere fizic, iar seara, înainte de semifinale, s-a retras, există o serie de întrebări legate de Dressel. În sensul în care o accidentare nu e complet ieșită din calcul, dar pare destul de improbabilă.
Dressel, de 15 ori campion mondial, era așteptat să participe la cele 4 probe rămase în care era înscris (100 metri fluture, 50 metri liber și ștafetele de 4x100 liber (mixt) și 4x100 mixt).
Odată cu retragerea de la 100 metri liber, el a avut ziua de miercuri complet liberă, astfel că micile probleme de sănătate ar fi putut fi rezolvate
Americanii se gândesc tot mai mult la un nou caz Simone Biles, care a cedat sub presiune la Jocurile Olimpice de anul trecut, presiunea fiind prea mare pentru a concura. În cazul ambilor sportivi nu te-ai fi așteptat la o asemenea turnură, având în vedere experiența lor uriașă la cel mai înalt nivel, dar e posibil ca stresul să genereze o anxietate care poate fi înțeleasă pe deplin doar de psihologi.

Caeleb Dressel, probleme de sănătate mentală înainte de Jocurile Olimpice

Anul trecut, la Tokyo, Dressel a câștigat 5 medalii de aur, dar pregătirea competiției a fost foarte complicată.
A fost prima ediție a JO după retragerea legendarului Michael Phelps, astfel că sportivul de 25 de ani a simțit presiunea unei întrei țări pe umerii săi. Așteptările erau uriașe, iar Caeleb a trecut prin momente foarte complicate.
"Ești nevoit să mergi la trialurile americane, care sunt extrem de complicate. Îi spui "nicio presiune aici, Caeleb". Dar dacă nu câștigă aici, nu are șanse să meargă la Jocurile Olimpice, e foarte greu mental pentru sportivi. Nu cred că va fi la fel de dominant ca Phelps, dar pentru că Michael nu a mai fost prezent, toți așteptau lucruri mari de la Caeleb", a explicat mama sa, Christina, stresul și anxietatea lui Dressel înainte de Tokyo.
Odată ajuns la Jocurile Olimpice, Dressel a livrat la nivelul dorit, dar inclusiv în capitala Japoniei marele campion american a trecut prin momente grele. Emoțiile aproape că l-au copleșit, după cum a relatat însuși tată său, Michael.
"Chiar și la Tokyo mi-a spus la un moment dat: "Tată, nu pot să mănânc nimic de 4 zile, de 4 zile nu am mai fost la toaletă". E o presiune incredibilă...cumva uităm că sunt doar niște copii", a explicat tatăl său după Jocurile Olimpice, potrivit si.com.
Dressel a câștigat la Budapesta, anul acesta, două medalii de aur, la 50 metri fluture și la ștafeta de 4x100 liber.
Campionate Mondiale
David Popovici va fi premiat cu 500.000 de lei de CS Dinamo pentru cele două medalii de aur
IERI LA 14:09
Natație
Simona Halep, impresionată de performanțele lui David Popovici! Ce sfat are pentru campionul mondial
IERI LA 07:20