Vlad Ștefan Stancu a fost unul dintre cei mai buni sportivi români de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni, care au avut loc în perioada 5-10 iulie.
Dacă toată lumea se aștepta ca David Popovici să își adjudece mai multe medalii, el impunându-se recent la Mondialele de seniori de la Budapesta, Vlad Stancu a fost o surpriză foarte plăcută.
Sportivul legitimat la CSA Steaua a încheiat competiția cu 4 medalii câștigate, două de aur (la 1.500 de metri liber și cu ștafeta de 4x100 de metri liber masculin) și două de argint (la 400 și 800 de metri liber).
Campionate europene
David Popovici a fost special dintotdeauna! Cum l-a impresionat la doar 10 ani pe antrenorul său
ACUM 13 ORE
Pe lângă clasările pe podium, Vlad Stancu a intrat și în istorie, devenind primul român care înoată atât de repede pe distanța de 1.500 de metri, ajungând la 15 minute și 5 secunde și doborând recordul național de seniori, care îi aparținea lui Dragoș Coman (15:06,33), stabilit la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004.
La doar câteva zile de la încheierea competiției de la Otopeni, tânărul înotător a oferit un interviu în care a vorbit despre cum a ajuns să practice acest sport și despre sacrificiile pe care a fost nevoit să le facă pentru a deveni campion.
"M-am apucat la vârsta de 6-7 ani. Părinții m-au trimis pentru că eram foarte activ acasă și voiau să practic un sport. Nu mă gândeam că voi ajunge la o astfel de performanță.
Este dificil și se fac foarte multe sacrificii. Trezitul de dimineață, mai ales pentru un copil de 12-13 ani, este foarte dificil. Mă trezesc la 5 dimineața. Pot spune și că jucatul pe afară cu copiii a fost exclus total.
M-am dedicat doar antrenamentelor, refacerii, școlii și dietei. Am un program mai echilibrat față de cum îl aveam. Acum facem totul mai calculat și mai strict. Am voie dulciuri cu măsură și dulciuri bune", a explicat Vlad Stancu la Digi FM.
Sportivul a vorbit și despre relația pe care o are cu David Popovici, cel care a fost văzut în tribune, susținându-l, la fiecare finală pe care a disputat-o în bazinul de la Otopeni.
"Noi suntem prieteni, ne înțelegem foarte bine, ne-am susținut, ne-am felicitat. Este o atmosferă foarte plăcută între noi. Rivalitatea se află doar în curse, în afara bazinului și la antrenamente nu există această rivalitate.
Am primit mai multă atenție, în acest sport, și datorită rezultatelor lui David și putem spune că suntem foarte fericiți", a adăugat înotătorul.
Citește și:

"Vlad Stancu a fost surpriza"

La rândul ei, antrenoarea lui Vlad Stancu a vorbit despre performanțele elevului său. Iulia Becheru a spus că rezultatele de la Europenele organizate la Otopeni au fost o surpriză, pentru că sportivul avea doar obiectivul de a se califica în câteva finale.
"Vlad este foarte docil și muncitor. Nu se supără de câte ori trebuie să înoate mai mult decât colegii lui. El, de multe ori, stă mai mult în apă decât colegii lui, având în vedere probele pe care le înoată.
Rezultatele lui David erau așteptate pentru că el este campion mondial de seniori și venind la Campionatul European de Juniori nu avea cine să îi creeze niciun fel de problemă. Vlad a fost surpriza. Se așteptau rezultate bune inclusiv de la el, dar nu atât de bune.
Vlad, anul trecut, la Campionatul European de Juniori, a reușit 3 finale și cumva se aștepta același rezultat", a spus Iulia Becheru, conform sursei citate.
Campionate europene
"Veni, Vidi, Popovici!" L'Équipe, plecăciune în fața uriașului David Popovici, după recordul mondial
ACUM 17 ORE
Natație
Simona Halep, uimită de "fenomenul" David Popovici! Gestul româncei după recordul mondial stabilit
ACUM 19 ORE