Anita Alvarez nu a mai respirat după finala de la înot artistic solo şi a căzut la fundul bazinului, iar antrenoarea sa a sărit în apă pentru a o salva.
"Ne-a fost foarte frică. A trebuit să sărim pentru că salvatorii nu făceau nimic", a explicat Fuentes pentru jurnalul spaniol Marca.
Natație
Potec, după retragerea lui Popovici din finala de la 400m: "Important e să știi când să spui stop"
ACUM 6 ORE
Fuentes, îmbrăcată într-un şort şi tricou, a coborât la fundul bazinului şi a readus-o la suprafaţă pe Alvarez, ducând-o la marginea bazinului pentru a primi îngrijiri.
"Mi-a fost teamă pentru că am văzut că nu mai respiră, dar acum este bine", a spus Fuentes.

Anita Alvarez, în afara oricărui pericol

Sportiva a fost transportată pe targă la centrul medical al bazinului, lăsând coechipierii şi spectatorii în stare de şoc.
Echipa americană a dat un comunicat în care a precizat că Alvarez este în afara pericolului, în timp ce antrenoarea sa, cvadruplă medaliată olimpică, a explicat pentru un post de radio că sportivei i s-a făcut rău din cauza efortului depus în timpul finalei.
"Ea are doar apă în plămâni, dar odată ce a început să respire, totul a fost bine. Am avut impresia că a durat o oră întreagă. Am ţipat la salvatori să sară în apă, dar n-au înţeles ce am vrut să spun", a precizat Fuentes.
Conform antrenoarei sale, Alvarez a prevăzut să se odihnească joi şi apoi să participe la proba pe echipe de vineri, după examene medicale.
Alvarez (25 ani) şi-a pierdut cunoştinţa de mai multe ori în timpul selecţiilor de anul trecut pentru JO de la Tokyo.
Sursa: Agerpres
Natație
David Popovici va fi premiat pentru cele 2 medalii cucerite la Roma! Câți bani îi va acorda MTS
ACUM 10 ORE
Campionate europene
Adrian Rădulescu a explicat de ce s-a retras David Popovici din finala europeană de la 400 m liber
ACUM 12 ORE