Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dublul campion olimpic Yuzuru Hanyu a revenit cu un succes pe gheață, înaintea JO de la Beijing

Bianca Dumitru

Publicat 24/12/2021 la 19:11 GMT+2

Dublul campion olimpic la patinaj artistic, japonezul Yuzuru Hanyu, a revenit cu succes în competiții după o absență de opt luni, el dominând programul scurt în Campionatele Japoniei, la Saitama.

Yuzuru Hanyu

Credit imagine: Getty Images

Hanyu a obținut 111,31 puncte, mult înaintea lui Shoma Uno, vicecampion la Jocurile Olimpice din 2018 de la PyeongChang, cu 101,88 puncte, în timp ce pe locul 3 a fost vicecampionul mondial Yuma Kagiyama, cu 95,15 puncte.
Pe "Rondo Capriccioso", Hanyu, în vârstă de 27 de ani, nu a arătat deloc că ar avea încă de suferit după accidentarea sa de luna trecută, și a dat aprobator din cap la aflarea rezultatului final.
Patinatorul nu mai apăruse în competiții din luna martie, de la Mondialele de la Stockholm, unde a ocupat locul 3 și medalia de bronz.
Hanyu se accidentase la un antrenament la începutul lunii noiembrie la un ligament de la glezna dreaptă. Campionul olimpic de la Soci, în 2014, și PyeongChang, în 2018, s-a prezentat la antrenament abia joi, după ce îl ratase pe cel de miercuri.
"Am făcut ce mi-am propus astăzi (n.r. joi). M-am concentrat pe rotații", explica el ieri presei. "Mă gândesc că Beijing ar putea fi punctul final al problemelor, deci am venit aici plin de încredere să fac față provocării", adăuga acesta.
Citește și:
Programul scurt al Campionatelor Japoniei a avut loc vineri, iar programul liber va fi duminică.
Chiar dacă nu a anunțat până acum dacă va lua parte la Olimpiada din China, este de așteptat ca Yuzuru Hanyu să ocupe unul dintre cele trei locuri ale echipei olimpice masculine de patinaj artistic a Japoniei.
În urmă cu patru ani, Hanyu a ratat Campionatele Naționale înaintea Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, din cauza durerilor la glezna dreaptă, dar și-a asigurat totuși locul în delegația niponă, cucerind apoi medalia de aur în Coreea de Sud.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo