Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia

Nicu Savin

Actualizat 20/02/2022 la 08:52 GMT+2

Eteri Tutberidze, antrenoarea Kamilei Valieva, a oferit un răspuns ironic pentru Thomas Bach, după ce președintele CIO a criticat vehement modul în care antrenoarea a tratat-o pe sportiva de numai 15 ani după ce aceasta a ratat complet evoluția din programul scurt al concursului individual de la Beijing.

Russia's Kamila Valieva and her coach Eteri Tutberidze (R) attend a training session on February 11, 2022 prior the Figure Skating Event at the Beijing 2022 Olympic Games.

Credit imagine: Getty Images

Kamila Valieva s-a aflat în mijlocaul celui mai mare scandal de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Rusoaica de numai 15 ani a ieșit pozitivă la un test antidoping efectuat în luna decembrie, rezultatul venind după ce cucerise aurul cu echipa Comitetului Olimpic Rus în concursul pe echipe de la patinaj artisitic.
Totuși, TAS i-a permis să concureze și la individual, dar sportiva a fost serios afectată psihic și a clacat, terminând în afara podiumului, deși după programul scurt fusese prima. La finalul concursului, antrenoarea Eteri Tutberidze a fost foarte supărată pe eleva și a certat-o public pentru că a renunțat la luptă după primele ratări.

picture

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Citește și:

Antrenoarea Kamilei Valieva i-a răspuns lui Thomas Bach

Întreaga lume a sportului a fost stupefiată de modul în care a fost tratată sportiva în cel mai greu moment al carierei, iar președintele CIO, Thomas Bach, a luat și el atitudine, având un discurs dur la adresa oamenilor din anturajul Kamilei și referindu-se în speciat la antrenoarea Eteri Tutberidze.
La două zile distanță, Tutberidze a oferit un răspuns ironic pentru președintele CIO. Alex Zhulin, un cunoscut antrenor de patinaj artistic a postat pe un site de socializare un mesaj de susținere pentru antrenoare: "Tutberidze a adus 6 medalii olimpice, probabil că știe ce să le spună sportivilor după evoluțiile lor".
Comentând acea postare, Tutberidze a scris: "Sunt foarte recunoscătoare pentru cuvintele de sprijin.Sunt încă pierdută în ceea ce privește evaluarea muncii noastre de către stimatul domnul Bach".
În momentul în care a criticat tratamentul la care a fost supusă Valieva, Bach a recunoscut că CIO va aborda problema, dar totodată a declarat că nu poate face mare lucru pentru a controla staff-ulm anturajul unui atlet.
"Nu suntem poliție, nu putem interoga și avem o procedură formală de urmărire penală. Iar sancțiunile noastre sunt extrem de limitate. În cele din urmă, este o întrebare în care avem nevoie de sprijinul guvernelor", a spus președintele CIO.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo