Kamila Valieva era mare favorită la câștigarea aurului în concursul individual de la Jocurile Olimpice, după ce era pe primul loc la finalul programului scurt. Presiunea la care rusoaica a fost supusă în ultimele zile, ca urmare a scandalului de dopaj în care a fost implicată, s-a reflectat însă în prestația sa din programul liber.
Valieva a început ezitant și a ratat una dintre primele sărituri din programul său, iar de acolo totul s-a năruit. Rusoaica a obținut doar al 5-lea punctaj în programul liber și s-a clasat la final pe locul 4 la general, ratând astfel și medalia de bronz.

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Beijing 2022
Spectacol total la Gala Laureaților de la patinaj artistic
20/02/2022 LA 06:42
Citește și:

Kamila Valieva, certată de antrenoare pentru atitudinea din programul liber

La finalul concursului, antrenoarea Eteri Tutberidze i-a reproșat Kamilei lipsa de concentrare de după prima ratare, cerându-i explicații pentru faptul că a renunțat să mai lupte după acel moment.
"De ce ai renunțat? Explică-mi, de ce? De ce nu ai continuat să lupți după acea săritură ratată? De ce?", au fost cuvintele lui Eteri Tutberidze, conform Eurosport.co.uk.
Dificultatea exercițiului Kamilei Valieva era una mare, iar aceasta putea urca pe podium și lua chiar aurul și cu unele greșeli de execuție, dar aceasta s-a prăbușit total după prima ratare, având probleme la alte 4 sărituri, iar punctajul a fost pe măsură.
Valieva a izbucnit în plâns la finalul concursului, dezamăgirea ratării unei medalii fiind imense.

Imaginile durerii: Valieva a început să plângă în hotote, după ce a ratat podiumul olimpic

Evident, evoluția sportivei de 15 ani a fost cu certitudine afectată de traumele suferite în ultimele zile, după ce a dat rezultate pozitive la un test antidoping și a fost lăsată să participe în continuare la Jocurile Olimpice numai datorită unei decizii prudente a TAS.
Beijing 2022
Antrenoarea Kamilei Valieva, răspuns ironic pentru Thomas Bach, după discursul vehement al acestuia
20/02/2022 LA 04:46
Beijing 2022
Figure Skating Pair Skating - Free Skating - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 16:16