Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

JO 2022 Live Blog | Fără medalie: Kamila Valieva a cedat sub presiune. Știm finala la Curling

Nicu Savin

Actualizat 17/02/2022 la 17:49 GMT+2

Jocurile Olimpice de la Beijing se apropie de final. Ziua de joi a propus 6 competiții în care s-au acordat medalii, cea mai așteptată fiind cea de la patinaj artistic, unde Kamila Valieva era mare favorită la aur, fiind prima după programul scurt. Tânăra de 15 ani a cedat sub presiune și a ratat de 5 ori, nereușind să obțină nici măcar medalia de bronz.

Kamila Valieva

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Cu toate că prima săptămână nu a fost ideală pentru delegația Norvegiei, obținând mult mai puține medalii decât sperau (în special la schi fond și schi alpin), în ultimele zile"vikingii" au fost mereu printre protagoniști. Ca atare, acum, cu 3 zile până la terminarea Jocurilor Olimpice, Norvegia pare scăpată în câștigătoarea clasamentului pe medalii.
Clasament medalii
UPDATE | Anna Shcherbakova a câștigat titlul olimpic la patinaj artistic. Clasată doar pe 2 după programul scurt, campioana mondială a profitat de ratările Kamilei Valieva, marea favorită, și și-a trecut în CV cea mai strălucitoare medalie la Jocurile Olimpice.
picture

Exercițiul de aur al Annei Shcherbakova, noua campioană olimpică la patinaj artistic

UPDATE | Știm finala mare din competiția de Curling, de la Jocurile Olimpice: Marea Britanie va da piept cu Suedia, marea favorită. Britanii au astfel ocazia să își ia revanșa după Mondialul pierdut în fața nordicilor.
Rezultate semifinale în concursul de Curling:
  • Suedia - Canada 5-3
  • Marea Britanie - SUA 8-4
În finala mică, pentru bronz, se vor întâlni Canada și SUA.
UPDATE | Valieva, mare favorită la aur, nu a gestionat presiunea și a greșit multe elemente în exercițiul său. La final, după ce s-a afișat punctajul și a înțeles că nu prinde nici măcar medalie, rusoaica de 15 ani a fost aproape imposibil de consolat.
picture

Imaginile durerii: Valieva a început să plângă în hotote, după ce a ratat podiumul olimpic

UPDATE | Kamila Valieva a cedat sub presiune. Puștoaica de 15 din Rusia și-a ratat complet exercițiul de la programul liber, având probleme la nu mai puțin de 5 sărituri. Deși a fost lider după programul scurt, adolescenta nu a putut obține nici măcar bronzul, care a ajuns la japoneza Kaori Sakamoto.
picture

Valieva a clacat: și-a ratat complet exercițiul la liber și nu a luat nici măcar bronzul

Campioană olimpică a devenit Anna Shcherbakova (COR), argintul fiind obținut de Alexandra Trusova (COR), o sportivă care e o adevărată mașinărie de sărituri.
UPDATE | Alexandra Trusova, "mașina de sărituri rusă". A făcut 5 cvadruple în programul liber, de la JO Alexandra Trusova a topit gheața de la Beijing cu săriturile ei cvadruple. Din nefericire, sportiva din COR nu poate lupta pentru aur din cauza erorilor de execuție și a componentelor, dar din punct de vedere tehnic e absolut fabuloasă. Exercițiul de mai jos i-a adus argintul olimpic.
picture

Alexandra Trusova, "mașina de sărituri rusă". A făcut 5 cvadruple în programul liber, de la JO

UPDATE | Norvegia a câștigat aurul în proba de ștafetă la Combinată Nordică. Scandinavii nu au avut emoții să se impună, într-o probă în care podiumul a fost completat de Germania și Japonia. Austria, cu liderul Cupei Mondiale, Johannes Lampartier, a avut un ultim schimb foarte slab și a ratat o medalie ce părea la îndemână.
picture

Norvegia, aur pe echipe la Combinată Nordică. Graabak a intrat în istorie

Grație succesului de azi, Joergen Graabak a devenit cel mai titrat sportiv de Combinată Nordică din istorie la Jocurile Olimpice. El a cucerit azi a 4-a medalie de aur din carieră.
UPDATE | Singura probă care se desfășoară acum la Beijing e finala de la patinaj artistic, individual - programul liber. Kamila Valieva are șansa să devină, la 15 ani, campioană olimpică, ea fiind lider după programul scurt. Competiția e în direct pe Eurosport 1.
UPDATE | Miho Takagi (Japonia) a câștigat aurul la proba de patinaj viteză - 1000 de metri, feminin. Nipona a cucerit a 4-a medalie olimpică, după o cursă în care a fost provocată de olandeza Jutta Leerdam (argint). Antrenată de un batav, Takagi a ridicat mănușa și a setat un nou record olimpic (1:13:19). Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Brittany Bowe (SUA, recordmena mondială), care a depășit-o cu doar 10 sutimi pe rusoaica Angelina Golikova.
picture

Miho Takagi a câștigat aurul la proba de patinaj viteză, 1000 de metri

UPDATE | Punct final și în turneul preliminar feminin la curling. Ultimele rezultate:
  • Japonia – Elveția 4-8
  • Comitetul Olimpic al Rusiei – Marea Britanie 4-9
  • Danemarca – Canada 4-10
  • Coreea de Sud – Suedia 4-8
Cele două semifinale, programate vineri, de la ora 14:05, sunt Suedia – Marea Britanie și Elveția – Japonia.
Eve Muirhead guided GB into the semi-finals of the women's curling at the Winter Olympics after a huge slice of luck
UPDATE | Mihaela Hogaș și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice. Sportiva de la Corona Brașov a patinat în 1:19.33 pe distanța de 1.000 de metri. Mihaela a concurant într-o pereche cu olandeza Antoinette de Jog, care a fost aproape de recordul olimpic. Românca e pe locul 5 din 6 sportive în ierarhia intermediară. La start sunt 30 de concurente.
picture

Cursa Mihaelei Hogaș la 1.000 de metri. Sportiva din România și-a încheiat evoluția la JO 2022

UPDATE | Podiumul la schi cros feminin s-a modificat! Fanny Smith (Elveția) a pierdut medalia de bronz la "masa verde". Daniela Maier (Germania) a depus o contestație pentru faptul că a fost incomodată în timpul cursei și a avut câștig de cauză spre furia elvețiencei.
picture

Medaliata cu bronz la schi cros, "dată jos" de pe podium. Controversă la finalul concursului

UPDATE | Al treilea titlu olimpic al zilei s-a decis la schi cros feminin. Suedeza Sandra Naeslund a confirmat statutul de favorită și a cucerit medalia de aur. Pe locurile următoare s-au clasat Marielle Thompson (Canada) și Fanny Smith (Elveția).
picture

Sandra Naeslund a câștigat medalia de aur la schi cros, după o cursă pe care a controlat-o integral

UPDATE | După căzătura americancei Mikaela Shiffrin, elvețiencele au făcut legea la combinată. Michelle Gisin a urcat pe locul 1 cu un avans de peste o secundă și câștigă titlul olimpic. Pe locul 2 a venit compatrioata Wendy Holdener, în timp ce Federica Brignone este poziție de medalie de bronz.
picture

Michelle Gisin, campioană olimpică la combinată. Elvețianca a mers fără greșeală la slalom

UPDATE | Canada este noua campioană olimpică la hochei pe gheață în turneul feminin, după o victorie cu 3-2 contra rivalei SUA. Și-a luat astfel revanșa după înfrângerea de la PyeongChang. Canada are acum 5-2 la titluri olimpice în bătălia cu SUA la hochei feminin.
picture

Canada a învins SUA cu 3-2 în finala olimpică și savurează al 5-lea titlu din istorie la feminin

UPDATE | Mihaela Shiffrin este în stare de șoc! A abandonat și la combinată, în manșa de la slalom, chiar după primele porți! Este al treilea abandon de la JO 2022
picture

Mikaela Shiffrin trăiește un adevărat coșmar la JO 2022. A căzut și la combinata alpină

UPDATE | Canada păstrează un avans de 2 goluri și după repriza secundă, în finala la hochei, scor 3-1! Momentul reprizei a fost oferit însă de SUA, care au redus din diferența la 0-3, fiind în inferioritate numerică pe gheață.
picture

Cu 0-3 pe tabelă, SUA au marcat în inferioritate numerică împotriva Canadei, în finala olimpică

UPDATE | Canada a luat deja o opțiune importantă pentru titlul olimpic în finala de la hochei pe gheață – feminin, luând avans încă după primele 20 de minute în fața rivalei SUA, scor 2-0.
picture

Canada s-a desprins la 2-0 din prima repriză cu SUA, în finala feminină la hochei pe gheață

UPDATE | SUA și Canada încep bătălia pentru aur la hochei pe gheață feminin. Cele două reprezentative se vor afla pentru a 5-a oară (din 6 ediții) față în față în finala olimpică. Canada are 4 titluri olimpice, iar SUA au luat de două ori aurul. Acum 4 ani, americancele au câștigat contra marii rivale cu 3-2, după loviturile de departajare. În faza grupelor de la Beijing, Canada s-a impus cu 4-2.
UPDATE | Turneul preliminar masculin la curling s-a încheiat. Ultimele rezultate:
  • Danemarca – SUA 5-7
  • Suedia – Elveția 8-10
  • Canada – Marea Britanie 2-5
  • Norvegia – Italia 9-4.
Așadar, în acest moment avem în față și cele două semifinale, programate azi, de la ora 14:05: Suedia – Canada, Marea Britanie – SUA.
Hammy McMillan, Grant Hardie and Bobby Lammie of Team Great Britain look on against Team Canada during the Men’s Curling Round Robin Session on Day 13 of the Beijing 2022 Winter Olympic Games at National Aquatics Centre on February 17, 2022 in Beijing.
UPDATE | Christine Scheyer (Austria) a avut cel mai bun timp la coborâre, în prima manșă a combinatei alpine. Ea le-a devansat cu +0,01 pe Ester Ledecka (Cehia) și +0.14 pe Ramona Siebenhofer (Austria). Mikaela Shiffrin este pe locul 5, la +0.56 înaintea probei de slalom, care va începe la ora 08:00.
picture

Christine Scheyer (Austria) a avut cel mai bun timp la coborâre, în prima manșă a combinatei alpine

UPDATE | Mikaela Shiffrin a dus la bun sfârșit coborârea, adică prima jumătate a probei de combinată alpină. Ea a avut o eroare pe prima parte a cursei, dar s-a redresat, iar la final a ajuns cu al doilea timp, după Ester Ledecka (Cehia). Între timp, starul american a fost depășit și de austriaca Christine Scheyer.
picture

Mikaela Shiffrin a dus cu bine coborârea la combinata alpină și este în cărți pentru o medalie

UPDATE | La primele ore ale zilei se desfășoară ultimele meciuri din turneul masculin de curling - turul preliminar, la finalul sesiunii cu nr. 12 urmând să avem și cele două semifinale. La ora 04:30 începe și prima finală a zilei, combinata alpină, cu Mikaela Shiffrin mare favorită la medalia de aur.
Articolul ințial
Au mai rămas 4 zile de competiții la Jocurile Olimpice de la Beijing, iar lupta pentru medalii va fi la cel mai înalt nivel și joi. Probabil cel mai așteptat concurs este cel individual feminin de la patinaj artistic, unde Kamila Valieva este așteptată să strălucească din nou pe gheață.
Rusoaica este prima după programul scurt, având aproape două puncte avans față de conaționala Anna Sherbakova. Pe locul 3 e nipona Kaori Sakamoto, iar pe 4 se află o altă rusoaică, Alexandra Trusova. Lupta este deschisă, dar Valieva este mare favorită la victoria finală, chiar dacă aceasta a suferit enorm din punct de vedere mental în ultimele zile din cauza scandalului de dopaj în care este implicată. Concursul este programat să înceapă la ora 12:00.
picture

Kamila Valieva, prestație foarte bună în programul scurt la patinaj artistic

O altă vedetă care va fi în prim plan este Mikaela Shiffrin. După ratările de la slalom uriaș și slalom, americanca își va juca ultima carte pentru cucerirea unei medalii la combinata alpină, Proba de coborâre va avea loc la ora 4:30, iar cea de slalom la ora 8:00.
picture

Cele mai importante momente din ziua a 12-a a Jocurilor Olimpice de la Beijing

Jocurile Olimpice | 6 seturi de medalii se vor acorda joi! Mihaela Hogaș, singura reprezentantă a României în concursuri

SUA și Canada vor lupta pentru aur la hochei pe gheață feminin. Cele două reprezentative se vor afla pentru a 5-a oară (din 6 ediții) față în față în finala olimpică. Canada are 4 titluri olimpice (a câștigat singura finală în care nu au ajuns SUA, contra Suediei, în 2006), iar SUA au luat de două ori aurul. Acum 4 ani, americancele au câștigat contra marii rivale cu 3-2, după loviturile de departajare. În faza grupelor de la Beijing, Canada s-a impus cu 4-2, dar finala este deschisă oricărui rezultat.
Concursul pe echipe de la combinata nordică și proba feminină de ski cross de la schi acrobatic sunt celelalte competiții unde se vor acorda medalii. Alte momente pline de suspans vor fi cele două semifinale masculine de la curling. Acestea se vor decide în urma ultimelor dueluri din faza grupelor, programate la ora 3:05. Meciurile pentru calificarea în finală vor începe la ora 14:05.
Singura reprezentantă a României care va intra în concurs joi va fi Mihaela Hogaș, la patinaj viteză. După ce s-a clasat pe locul 29 la proba de 500 de metri, românca va lua startul și în proba de 1000 de metri. Mihaela va fi în perechea a 2-a și o va avea ca adversară directă pe britanica Ellia Smeding.
Norvegia conduce destul de detașat în clasamentul pe medalii după ziua a 12-a. Lupta mai aprigă va fi pentru locurile următoare, fiind greu de crezut că scandinavii mai pot fi depășiți de vreu delegație până la finalul întrecerilor.
Clasament pe medalii după ziua a 12-a

Programul de joi la Jocurile Olimpice

Schi alpin - Combinata alpină
  • Coborâre - ora 4:30
  • Slalom - ora 8:00
Curling (masculin)
  • Danemarca - SUA - ora 3:05
  • Suedia - Elveția - ora 3:05
  • Canada - Marea Britanie - ora 3:05
  • Norvegia - Italia - ora 3:05
  • Semifinale - ora 14:05
Curling (feminin) - faza grupelor
  • Japonia - Elveția - ora 8:05
  • Marea Britanie - Comitetul Olimpic Rus - ora 8:05
  • Danemarca- Canada - ora 8:05
  • Coreea de Sud - Suedia - ora 8:05
Patinaj Artistic (feminin)
  • Prgramul liber - ora 12:00
Schi Acrobatic
  • Finala ski cross (feminin) - ora 9:10
Hochei (feminin)
  • Finala mare: Canada - SUA - ora 6:10
Combinata nordică (echipe)
  • Proba de sărituri - ora 10:00
  • Proba de schi fond - ora 13:00
Patinaj viteză
  • 1000 metri femini - ora 10:30
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo