Clubul Dinamo este în doliu, după ce Andrei Drăghici, în vârstă de doar 23 de ani, a încetat din viață în timpul partidei cu Rapid. După un atac al formației din Ștefan cel Mare, poloistul care visa să ajungă la națională s-a simțit rău, neputând să se replieze în defensivă. El a avut puterea să înoate spre ieșirea din bazin, apoi și-a pierdut cunoștința.
Deși medicii au intervenit imediat, tânărul sportiv nu a mai putut fi salvat. Alexandru Matei, președintele FR de polo, a comentat teribilul incident. Cei doi au fost colegi în trecut și, din informațiile avute de diriguitorul poloului românesc, Drăghici nu ar fi avut vreo problemă la testele medicale efectuate.
"Am jucat cu el, îl cunoșteam, nu-mi vine să cred. Un băiat extraordinar. Nu-mi amintesc să se mai fi întâmplat o asemenea tragedie în poloul românesc în ultimele decenii. Toată lumea e îndurerată, stupefiată, din câte știu avea analizele la zi, dar așteptăm raportul medical să vedem ce s-a putut întâmpla", a spus Alexandru Matei, președintele FR polo, pentru Gazeta Sporturilor.
Polo
Antrenorul lui Rapid a fost ultimul care a vorbit cu Andrei Drăghici, poloistul lui Dinamo
26/03/2022 LA 15:35

Comunicatul lui Dinamo, după decesul lui Drăghici

Dinamo a confirmat decesul lui Drăghici, menționând că medicii s-au chinuit timp de aproximativ o oră, fără succes, să îl resusciteze pe poloist.
"Clubul Sportiv Dinamo este îndoliat de vestea teribilă primită în această după amiază. Cu puţin înainte de ora 12:00, în timpul meciului din Superliga de polo dintre echipele Rapid Bucureşti şi Dinamo, disputat în Bazinul Giuleşti, unul dintre jucătorii noştri a acuzat o stare de rău. Cu greu, acesta a ajuns la marginea bazinului, unde a fost ridicat, în stare de inconştienţă, de jucători de la ambele echipe. Cadrele medicale aflate la faţa locului şi cele sosite ulterior în urma apelurilor de urgenţă au încercat timp îndelungat să-l resusciteze, însă după aproximativ o oră a fost declarat decesul. Tânărul poloist făcea sport de mai bine de 15 ani şi nu avea probleme de sănătate cunoscute", se arată în comunicatul postat pe Facebook de CS Dinamo.
Polo
Jocurile Olimpice: Serbia a câștigat aurul olimpic la polo masculin
08/08/2021 LA 08:43
Polo
Jocurile Olimpice, polo: Ungaria cucerește medalia de bronz după 9-5 cu Spania
08/08/2021 LA 05:57